Aker-sjefen fornøyd med oljepakka - får kritikk for lobbytrøkk

- Gikk for langt

Aker drev et heftig lobbypress mot politikere i flere partier under forhandlingene om oljeskatten på Stortinget, får Dagbladet opplyst av sentrale kilder.

PÅGÅENDE: Konsernsjef Øyvind Eriksen sier til Dagbladet at han er fornøyd med oljepakka som stortingsflertallet samlet seg om mandag. Men selskapet hans må tåle kritikk for å ha vært særlig pågående overfor politikerne.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅGÅENDE: Konsernsjef Øyvind Eriksen sier til Dagbladet at han er fornøyd med oljepakka som stortingsflertallet samlet seg om mandag. Men selskapet hans må tåle kritikk for å ha vært særlig pågående overfor politikerne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har tidligere beskrevet hvordan Aker engasjerte advokatfirmaet Bahr og laget en skatteplan for olje- og gassnæringa som seinere fikk tilslutning av hele bransjen og full støtte fra LO og NHO.

Da regjeringa la fram sitt forslag var tilbakemeldingen fra oljenæringa at løsningen langt ifra var nok. Først etter lange og intense forhandlinger la stortingsflertallet i dag fram en avtale som kraftig skjerpet støttetiltakene til oljebransjen.

Og selv om næringa ikke fikk alt den pekte på, er Aker-sjef Øyvind Eriksen fornøyd:

- En samlet industri og et bredt flertall på Stortinget har sørget for en god løsning for industrien og nasjonen, sier Eriksen til Dagbladet.

Like fornøyd er ikke miljøorganisasjonene og SVs finanspolitiske talskvinne Kari Elisabeth Kaski, som selv brøt ut av forhandlingene i forrige uke.

- Et knefall for oljedirektørenes ønsker om skattelette, sier Kaski til Børsen.

- For langt

Avtalen på Stortinget ble forhandlet fram av regjeringspartiene på den ene siden og opposisjonspartiene Ap, Sp og Frp på den andre.

Men utenfor møterommet i statsrådssalen i Stortingets tredje etasje har sterke krefter jobbet så å si natt og dag for gjennomslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer