Gikk fra celle til celle med julegaver til medfangene

French og Moland utkledd som julenissen og Santa Lucia i dag.

SÅPEUTDELIG: Tjostolv Moland og Joshua French bidro til julestemning i fengselet i Kisangani i dag, her under utdeling av såpe fra sjømannskirken til samtlige medfanger. Foto: Sjømannskirken
SÅPEUTDELIG: Tjostolv Moland og Joshua French bidro til julestemning i fengselet i Kisangani i dag, her under utdeling av såpe fra sjømannskirken til samtlige medfanger. Foto: Sjømannskirken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): De to dødsdømte nordmennene i fengselet i Kisangania fikk i dag hjelp av Sjømannsprest Terje Bjerkholt til å feire julaften med både middag, julekaker, juletre og julenisse.

Både Tjostolv Moland og Joshua French ble utstyrt med kostymer medbrakt fra Norge, til stor jubel fra de andra fangene.

- Etter en liten forberedelse kom Joshua og Tjostolv ut fra cella utkledd som julenissen og som Santa Lucia (!). Guttene gikk så rundt fra celle til celle og hadde med gaver til beboerne. Noen fikk en kortstokk, noen et ludospill, noen fikk kaffe, te og sukker, skriver Bjerkholt på Sjømannskirkens hjemmeside.

Også sukkertøy og 450 såpestykker ble delt ut, ifølge presten var det sistnevte en del av tiltak som har hevet hygienen i fengselet flere hakk.

Julemiddagen, kjørt inn fra et hotell, besto for French og Moland av brochette (kjøtt på spyd), fruktsalat til dessert og kaffe med norske julekaker.

- Vi startet med at Joshua leste juleevangeliet, vi sang «Deilig er jorden» sammen og ba en liten bønn for familiene våre og de vi er glade i, skriver Bjerkholt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer