Gikk fra kona - fant hytte

42-åring i Kvinesdal kom til rette i tåkeheimen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42 år gamle mannen som i går gikk seg vill i fjellet i Kvinesdal, kom i formiddag til rette i god behold.

— Han hadde tatt inn på ei hytte. Der hadde han fått tak i en telefon. Han ringte og fortalte at han er i strålende form, opplyser vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB. NRK opplyser at mannen hadde gått flere kilometer i løpet av natten før han fant ei hytte han kunne ta inn i. Ifølge Fædrelandsvennen var det folk til stede i hytta som tok seg av ham. Kona gikk hjem Mannen la lørdag ut på en fjelltur i Kvinesdal sammen med kona. Kraftig regn gjorde at kona ble våt, og hun valgte etter hvert å gå tilbake til hytta.

De to skilte lag like sør for Beritshei ved 12.30-tiden, og mannen fortsatte turen alene. Tre og en halv time senere ringte han og fortalte at han hadde gått seg vill i området ved Knaben.

Deretter gikk han trolig tom for strøm på mobilen. En leteaksjon ble igangsatt, men dårlig vær hindret HRS fra å benytte helikopter. Helikopteret kom seg i lufta først søndag formiddag, men mannen ga lyd fra seg før helikopteret rakk å ankomme leteområdet. Den savnede 42-åringen er lokalkjent i området og var iført ullundertøy og allværsjakke.

(NTB).