Gikk gjennom isen - femåring døde

TRONDHEIM (Dagbladet): To femåringer, ei jente og en gutt, skulle prøve isen på sjøen ved Otterøya utenfor Namsos i går. Isen brast, og gutten forsvant til bunns mens jenta klarte å holde seg fast. Gutten døde seinere på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten ble funnet av dykkere etter fem kvarter på fem meters dyp. Opplivningsforsøk ble straks igangsatt av leger - og fortsatte uavbrutt mens gutten ble fløyet med et Sea King-redningshelikopter til Regionsykehuset i Trondheim (RiT). Livet sto ikke til å redde, kl. 22.40 i går kveld ble femåringen erklært død.

Redningsaksjon

Det var like før klokka 16.00 at den tragiske hendelsen på Skorstad på Otterøya ved Namsos skjedde. Begge barna gikk til fots da den tynne isen sviktet ca ti meter fra land.

- Det ble umiddelbart satt i gang en større redningsaksjon med politi, dykkere og helikoptere. Kl. 17.05 var den første dykkeren i sjøen, og fem minutter seinere ble gutten funnet, sier vaktleder Stig Fredriksen ved politiet i Namsos og Fosnes.

På besøk

Jenta ble plukket opp med en gang, og har det etter forholdene bra. Totalt deltok 25 personer i redningsaksjonen. Etter det Dagbladet får opplyst, var foreldrene til jenta på besøk hos foreldrene til gutten, som bor like ved sjøen på Skorstad, da ulykken skjedde. I går kveld ble familiene tatt hånd om av prest og fikk krisehjelp ved Namdal sykehus.

Ulykka har gjort et meget sterkt inntrykk i det vesle lokalsamfunnet, etter hvert som den ble kjent i går kveld. Øysamfunnet har vært rammet av flere ulykker de siste åra, blant annet i forbindelse med «Estonia»s forlis.