RISIKERER LIVET:  Sanna og Robert Storbacka må ta seg over isen til fastlandet for å komme seg på jobb. Noen ganger reiser de med livet som innsats. Foto: Privat
RISIKERER LIVET: Sanna og Robert Storbacka må ta seg over isen til fastlandet for å komme seg på jobb. Noen ganger reiser de med livet som innsats. Foto: PrivatVis mer

Gikk gjennom isen, fant ut at hun var gravid

Sanna og Robert hadde prøvd å få barn i fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var mildt sagt hell i uhell da det svenske paret gikk fra en nær døden-opplevelse til å få sitt livs største gladmelding.

Lørdag skulle svenske Sanna (32) og Robert (35) Storbacka kjøre snøskuter fra øya de bor på til fastlandet, da ulykken skjedde.

Isen sviktet og paret havnet i det kalde vannet. Lite viste de at det ikke bare var deres to liv som sto i fare, men også livet til en liten baby i Sannas  mage.

- Vi bor på en øy og det finnes ingen bro, så vi må gå over eller kjøre snøskuter. På høsten og våren er det ganske farlig, og det er ganske mange som har dødd her ute, sier Robert Storbacka til Dagbladet.

Prøvd i mange år De hadde prøvd å bli gravide i fem år, skriver Expressen, og det stivfrosne paret fikk ikke den glade beskjeden før de ble kjørt til sykehuset.

- Vi mistenkte at hun kunne være gravid, men vi hadde ikke fått det bekreftet, sier Robert.

Han sier det kunne gått mye verre for dem alle tre. 

- Tenk om denne stressende situasjonen og sjokket etterpå hadde ledet til spontanabort. Vi har ventet på barn i over fem år, og når vi endelig lykkes, risikerer vi å mistet barnet på grunn av en dum ulykke, sier Robert til Expressen.

Med livet som innsats Paret sier det var minst fem meter dypt der de falt gjennom isen. Robert dro seg først opp av det kalde vannet, før han hjalp Sanna.

- Jeg trodde jeg skulle dø. Jeg kom meg opp og falt nedi igjen, kom meg opp og falt nedi igjen. Sanna hadde nok ikke kommet seg opp på egenhånd, sier Robert til Dagbladet.

Selv etter denne hendelsen må paret fortsatt over isen for å komme seg på jobb. De sier de noen gang må dra på jobb med livet som innsats.

- Jeg har ingen traumer. Jeg skal på jobb i dag og må ut på isen igjen. Sanna ligger på sykehuset for at de skal følge med barnet. Det kunne gått veldig dårlig, men til slutt gikk det veldig bra, sier Robert.

 ENDELIG BARN:  De hadde prøvd å få barn i over fem år, da de fikk den glade beskjed om at Sanna var gravid. Foto: Privat
ENDELIG BARN: De hadde prøvd å få barn i over fem år, da de fikk den glade beskjed om at Sanna var gravid. Foto: Privat Vis mer