Gikk gjennom isen med snøskuter

TROMSØ (Dagbladet.no): Situasjonen er svært kritisk for et par fra Alta som gikk gjennom isen med snøskuter i Altafjorden i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV2.no skal paret ha ligget i isvannet i 2,5 timer.

Begge er nå kommet fram til Regionsykehuset i Tromsø. De to, som begge er i femtiårene, kjørte snøskuter på Lathari i Transfarelv utenfor Alta, da isen brast og de gikk under. De ble liggende i vannet over to timer før de ble plukket opp.

Forbipasserende hørte rop ved 15-tiden i ettermiddag og tilkalte straks politiet. Politi og ambulanse kom kort tid etter til stedet, men på grunn av vanskelige forhold, klarte de ikke å dra de to opp. Et Sea King helikopter ble derfor tilkalt fra Banak i Lakselv.

- Med livet som innsats

Været i Finnmark var svært dårlig, med mye regn, vind og tåke, så helikopteret måtte ta en omvei via Porsangerfjorden før det kom fram til ulykkesstedet. Turen tar vanligvis en halvtime. I dag tok det to timer fra politiet ba om helikopter-assistanse til det var framme ved ulykkesstedet.

- Klokka 1710 begynte Sea King-mannskapet arbeidet med å plukke de to opp fra vannet, sier Frank Listøl ved Hammerfest politikammer til Dagbladet.no.

- Situasjonen er kritisk for både kvinnen og mannen. Begge er kraftig nedkjølt. Mannen var bevisstløs da han ble hentet opp, mens kvinnen var bevisst, sier Listøl.

Både politi og lokalkjente i området sier at det er svært risikabelt å kjøre snøscooter på Altafjorden. Isen på sjøen er ikke trygg, og i dag slo det over til mildvær i Finnmark.

- Isen der ute er så tynn at man beveger seg på den med livet som innsats, sier en Altaværing Dagbladet har snakket med.