Gikk god for skred-sikring

I 2008 bekreftet Norges Geotekniske Institutt (NGI) at deler av sikringstiltakene i skred-området i Gjerdrum var kontrollert uten avdekkede mangler. Det viser dokumenter Dagbladet har fått tilgang til.

DELER VIDEO: Politiet deler video fra Gjerdrum-skredet. Video: 330 skvadronen / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter akuttfasen begynner den møysommelige letingen etter årsaken til skredet i Gjerdrum natt til 30. desember, som antas å ha kostet ti mennesker livet.

Før oppføringen av boligprosjektet Nystulia hadde Norges Geotekniske Institutt (NGI) forutsatt at det ble utført erosjonssikring, avlastning av høyere terreng, og oppfylling av lavereliggende terreng og ravinedal.

Selv om NGI i ei uke har jobbet på spreng for å få oversikt, har ikke det private instituttet kunnet svare på om tiltakene faktisk ble gjennomført.

- Ikke feil og mangler

- Forutsatt at sikringstiltakene ble gjennomført, ble stabiliteten i området forbedret, sa adm. direktør Lars Andresen i NGI første nyttårsdag.

Et dokument som Dagbladet nå har fått tilgang til gir deler av svaret på om dette faktisk skjedde.

«Sluttkontrollen har ikke avdekket feil og mangler ved fagområder som hindrer ferdigattest», står det i en kontrollerklæring fra NGI, datert 24. juni 2008.

Alt var dermed i orden, mente NGI, som selv hadde prosjektert grunnarbeidene.

- Gjennomgår dokumentasjonen

Erklæringen gjelder hus 18 i Nystulia B9. Dette inngikk i de to første byggetrinnene, og i området som ble rammet av raset natt til 30. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer