Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk hjem etter dødsulykke

Med alvorlige ryggskader og lettere hodeskader kom venninnen i 20-årene seg hjem på mirakuløst vis etter en fjelltur som endte i tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOLDA: Margareth Nessa (23) omkom i det som etter all sannsynlighet var en fallulykke fra Rotsethornet i Volda lørdag kveld. Venninnen hun var sammen med på turen, overlevde fallet. Med skader i en ryggvirvel og hodet har hun klart å ta seg seg hjem til leiligheten. Der la hun seg til å sove.

- Hvordan hun med de skadene har klart å komme seg hjem vet hun nok ikke selv engang. Vi vet ikke hvordan eller når hun kom hjem. Hun er i så dårlig form at hun ikke klarer å komme med detaljer om ulykken ennå, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Modolf Hareide, til Dagbladet.no.


Utenfor livsfare

De andre som bor sammen med henne skjønte neste dag at noe måtte være galt. De fant henne på rommet søndag ettermiddag. Da ble det slått alarm.

Kvinnen ble sendt til sykehus og det ble startet en leteaksjon med blant annet 20-30 studenter og søk med helikopter etter den andre kvinnen som hadde vært med på turen. Etter få timer ble Margareth Nessa funnet omkommet natt til mandag.

Venninnen hennes ligger nå utenfor livsfare på sykehuset i Volda. Hun er svært omtåket etter hendelsen.- Ingenting tyder på at situasjonen kunne endt annerledes dersom hun hadde meldt ifra umiddelbart etter ulykken. Ifølge legen på stedet omkom kvinnen momentant av fallet, så det er ingenting som tyder på et annet utfall om varslingen var kommet tidligere, sier

Hareide.

Skole i sorg

De to turglade venninnene bestemte seg for å gå en fjelltur lørdag kveld. I 20-tida skrev de seg inn i gjesteboka på toppen av Rotsethornet, et populært turmål i Volda kommune.

På vei ned igjen fra fjellet har jentene antakelig sklidd og falt. Margareth Nessa fra Hjelmeland i Rogaland falt i døden. Venninnen, også i 20-årene, overlevde ulykken. Begge jentene studerer ved Høgskulen i Volda. Skolen er preget av sorg i dag. Rektor Gunnar Stave sier de vil legge alt til rette for studenter og andre berørte.

- Dette setter djupe spor. Vi har opprettet et samlingspunkt her på skolen hvor folk kan snakke sammen. Vi har også krisepersonell klar for dem som ønsker det, sier Stave.

Høgskulen i Volda vil holde minnestund for Margareth Nessa i morgen klokka 14.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!