Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk i fakkeltog for Lone (23)

Etterlater seg sønn på to år. Vennen hun sov over hos, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

STERK STUND: Rundt 50 nære venner og slektninger deltok i fakkeltoget til minne om Lone Olsen (23), som døde lørdag. Foto: Lisa Milliane Nøtnes
STERK STUND: Rundt 50 nære venner og slektninger deltok i fakkeltoget til minne om Lone Olsen (23), som døde lørdag. Foto: Lisa Milliane Nøtnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUKVIK / OSLO (Dagbladet): Den lille bygda Laukvik i Lofoten er i sjokk etter at småbarnsmora Lone Olsen (23) ble funnet død i en venns leilighet lørdag kveld.

Vennen som disponerer leiligheten ble i går siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Lone sov over hos vennen fra Julaften til 1. juledag, det er ingen observasjoner av henne før hun ble funnet død på kvelden 1. juledag.

- Avdøde ble funnet i stua og hadde enkelte sårskader. Det var også noe blod på stedet, men ingen tegn til bruk av våpen. Sønnen til avdøde var ikke sammen med mora i leiligheten, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust, som også opplyser at legen som kom først til stedet konkluderte med at Lone Olsen hadde vært død i minst seks timer.

Både avdøde og siktede er fra Laukvik, som har omlag 500 innbyggere.

Fakkeltog I går kveld samlet ungdommer i bygda seg utenfor nærbutikken i Laukvik og gikk i fakkeltog opp til leiligheten der hun ble funnet død. Der ble lys og fakler satt ned i snøen, og det ble holdt minnestund. Den sterke stunden var preget av stillhet og gråt.

Hugo Bjørnstad, ordfører i Vågan kommune, forteller at dødsfallet og det faktum at en annen ungdom er siktet i saken, rammer et lite samfunn hardt.

- Det gjør dypt inntrykk både på meg personlig, og ei lita bygd som Laukvik. Jeg var rektor på Laukvik skole for elleve år siden da Lone var elev, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Lone Olsen jobbet som renholder på Marithaugen sykehjem, som eies av kommunen.

KRIPOS: Kripos kom til Laukvik seint i går kveld og arbeidet på åstedet i natt. Foto: Lisa Milliane Nøtnes
KRIPOS: Kripos kom til Laukvik seint i går kveld og arbeidet på åstedet i natt. Foto: Lisa Milliane Nøtnes Vis mer

- Hun fikk alle til å le. Lone var en gledesspreder, forteller ei nær venninne av Olsen til Dagbladet.

Kripos jobbet i natt Kripos kom til Laukvik seint i går kveld for å bistå det lokale politiet. Teknikere var på jobb i natt, og Olsen ble sendt til obduksjon i Tromsø. Politiet opplyste i går til Dagbladet at avdøde hadde sårskader og at det var blod i leiligheten. Siktede klarer heller ikke å gjøre rede for timene før han fant Olsen død i leiligheten sin.

Det var siktede selv som meldte fra til politiet.

- Vi skal ha en gjennomgang av de tekniske undersøkelsene med Kripos klokka ni, sier politiadvokat Myklebust.

Siktedes advokat, Jens Blix-Nilsen, kommer til Svolvær i dag. Politiet vil gjennomføre flere avhør når de tekniske undersøkelsene er ferdig.

- GLEDESSPREDER: Venner av Lone Olsen som Dagbladet har snakket med, beskriver jenta som en gledesspreder. - Hun levde for sønnen sin, sier en venn. Foto: Privat
- GLEDESSPREDER: Venner av Lone Olsen som Dagbladet har snakket med, beskriver jenta som en gledesspreder. - Hun levde for sønnen sin, sier en venn. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!