Gikk i fakkeltog mot kvinnevold

Kampen mot voldtekt og vold i hjemmet var hovedtemaene under et fakkeltog i Oslo fredag kveld.

MOT VOLD MOT KVINNER: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (i midten) gikk i kveld i fakkeltog opp Karl Johans gate i forbindelse med den internasjonale dagen mot vold mot kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MOT VOLD MOT KVINNER: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (i midten) gikk i kveld i fakkeltog opp Karl Johans gate i forbindelse med den internasjonale dagen mot vold mot kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for arrangementet var at 25. november er FNs internasjonale dag mot vold mot kvinner. Kvinnegruppa Ottar arrangerte fakkeltoget, som gikk fra Jernbanetorget i Oslo.

- I dagens samfunn må kvinner ta spesielle hensyn når de går ute fordi de er kvinner. Vi ønsker å jobbe for at kvinner skal kunne gå fritt ute på gata akkurat som menn, sier lederen for Høyres kvinneforum, Julie Brodtkorb.

Hun var en av appellantene under fakkeltoget. Lederen i Kvinnegruppa Ottar, Ane Stø, var konferansier. Hun understreker at det ikke bare er kampen mot voldtekter som er en utfordring i kampen mot vold mot kvinner.

- Det er ikke bare snakk om voldtekter ute på gata, men også om vold i hjemmet og de generelle holdningene til kvinner, sier Stø.

Også likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) holdt appell. Han mener det må iverksettes en rekke tiltak for å endre holdningene til kvinner.

- Noe må gjøres med holdningene i samfunnet vårt. Alle skal ha rett til å gå trygt hjem og til å føle seg trygge når de er hjemme. Her skal det ikke være noen forskjell på kvinner og menn, sier Lysbakken til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer