KOSTBART ÅR: Advokatregninger og kona og svigerinnens butikk-konkurs koster John Arne Riise dyrt.
KOSTBART ÅR: Advokatregninger og kona og svigerinnens butikk-konkurs koster John Arne Riise dyrt.Vis mer

John Arne Riise

Gikk i offside - igjen

- Dette er ikke noe å legge skjul på, John Arne er fotballspiller - han har ikke spisskompetanse på regnskap, sier manager Erland Bakke.

(Finansavisen): Fredag kom det kunngjøring fra Brønnøysundregistrene med varsel om tvangsoppløsning av Riises selskap Alle Skal Med, etter at 2017-regnskapet fremdeles ikke er levert inn, mer enn et halvt år på overtid.

- Regnskapsførere har gjort meg oppmerksom på at nå haster det å levere inn. Det tar litt tid å få ordnet, men vi skal klare det, sier Riises manager Erland Bakke i Motormouth til Finansavisen.

- Har John Arne Riise noen ganger levert regnskapet i tide?

- Det er jeg usikker på. Jeg gikk inn i styret på høsten i fjor, så jeg har ikke lyktes med å fange opp forsinkelsen med innlevering av 2017-regnskapet før nå, sier Bakke til avisa, og legger til:

- Dette er ikke noe å legge skjul på, John Arne er fotballspiller - han har ikke spisskompetanse på regnskap.

Økonomisk rot

Riise ser ut til å ha for vane å låne ut penger til seg selv fra eget selskap, i strid med aksjeloven. Han har også i Tingretten blitt dømt til å betale tilbake penger han har tatt ut fra en konto til eget barn - en sak som seinere ble forlikt mellom partene i lagmannsretten, skriver avisa.

- Det var et stort mediesirkus. Partene forlikte saken mellom Tingretten og lagmannsretten. John Arne satte 483 000 kroner rett inn på lukket konto i det forliket ble signert. Motparten måtte også sette inn penger som var tatt ut. Nå er pengene fra begge partene på en låst konto.

Katastrofalt 2018

- Bunner alt regnskapsrotet i personlige økonomiske kriser?

- Det er ikke til å legge skjul på at 2018 har vært et likviditetsmessig belastende år. Men John Arne står langt unna en personlig økonomisk krise. Det har vært mye kostnader, både i forhold til Savai Design og rettstvisten om barnekontoen som har pågått i nesten ett år.

Savai Design var en møbel- og interiørbutikk i Ålesund, drevet av John Arne Riises kone, Louise Angelica Riise og Lena Riise, gift med broren Bjørn Helge. Butikken ble slått konkurs i fjor sommer, skriver Finansavisen.

Ifølge Bakke tok Louise Angelica og Lena støyten privat for leverandørgjelden.

- Louise og Lena tapte totalt 1.1 millioner kroner på denne konkursen. Jentene hadde lånt penger inn til selskapet privat, opplyser Bakke.

Andre økonominyheter:

Vil bygge på i Barcode
Grunneier får firedoblet festeavgiften
Tok full pott hos gamerne - nå får sjefen gigantbonus