- Gikk ikke én dag uten at jeg lurte på om jeg skulle gjort noe mer

Sier tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V).

FRYKTET AT NOE SKULLE SKJE PÅ HANS VAKT: Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V). Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FRYKTET AT NOE SKULLE SKJE PÅ HANS VAKT: Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V). Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Jeg var selvfølgelig redd for at det skulle skje noe galt på min vakt, sier tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V), som forteller at det hans etterfølger opplevde 22. juli 2011 var det verst tenkelige marerittet.

- Det er nettopp i slike kriser man ser hvor godt man håndtere uforutsette situasjoner. Da er det viktig å ha evnen til å tenke utenfor boksen, og være klar for uforutsette og forutsette scenarier, sier Dørum.

- Legger ikke fingrene imellom Dørum har akkurat begynt å lese 22. juli-kommisjonens rapport, og han sier til Dagbladet at rapporten er «en veldig sterk og ryddig gjennomgang».

- De legger ikke fingrene imellom, sier Dørum.

- Er det ting du gjerne skulle gjort annerledes som justisminister?- Da jeg var justisminister gikk det ikke én dag uten at jeg stilte meg selv spørsmålet om jeg skulle gjort noe mer, sier Dørum, som understreker at det var syv år siden han var justisminister.

- Ikke paranoid - Kommisjonen har ikke avhørt meg, og de har heller ikke valgt å fokusere på min periode. Det blir derfor vanskelig for meg å kommentere hva jeg gjorde riktig eller galt, sier Dørum, som samtidig sier at han var svært opptatt av sikkerhet og beredskap da han var minister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer