Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk inn for legalisering av hasj

I gårsdagens VG argumenterte han for hasj over disk. I dag ble han pågrepet for narkobruk.

INNRØMMER HASJ-BRUK: Høyre-politiker Erik Skutle innrømmer å ha brukt hasj. Foto: NTB Scanpix og Stortinget
INNRØMMER HASJ-BRUK: Høyre-politiker Erik Skutle innrømmer å ha brukt hasj. Foto: NTB Scanpix og Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før han ble arrestert av politiet i Bergen og siktet for bruk av narkotika argumenterte Erik Skutle for at hasj burde selges på Vinmonopolet og på apoteket.

- Jeg sier ikke at narkotika er ufarlig. Det er det selvsagt ikke. Det er skadelig. Ingen betviler det. Men jeg tror vi har støtte sjanse for å kotrollere og redusere narkotikabruken ved å selge det lovlig over disk enn å ha et totalforbud, sa han til VG.

Skutle ble også spurt om han selv har brukt narkotika.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det. Jeg bruker ikke narkotika på noen som helst måte. Jeg forholder meg til de lover som til enhver tid gjelder, sa han til VG - trolig på tirsdag.

Disse uttalelsene kom etter at Skutle kom med liknende ytringer i et intervju med Bergens Tidende.

Èn gang Ifølge en pressemelding fra Høyre har Skutle i politiavhør i dag innrømmet å ha brukt narkotika ved én anledning.

- Vi ser svært alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivaret Skutle og forsøke å bestå ham på best mulig måte, sier parlamentarisk leder i Høyre Trond Helleland i en pressemelding.

30 siktet I dag ble Skutle og to andre pågrepet av politiet i Bergen og tatt med inn på politikammeret for avhør. De ble siktet for erverv, besittelse og bruk av narkotika.

- Vi har siktet over 30 personer. De fleste er 18 og 19 år gamle og er elever ved forskjellige videregående skoler i Bergen kommune. Tre eller fire personer sitter varetektsfengslet. To personer ble løslatt i dag. I de mest alvorlige tlifellene snakker vi om omsetning av narkotika, sier seksjonsleder for organisert kriminalitet i Hordaland politidistrikt, Jørn Solsvik, til Dagbladet.

På direkte spørsmål vil ikke Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, kommentere hva han mener om at Skutle nylig var ute og argumenterte for legalisering av cannabis. Men han understreker at det er nulltoleranse for bruk av narkotika i Høyre.

Faksimile: VG onsdag 26. februar
Faksimile: VG onsdag 26. februar Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!