- Gikk inn og sprengte seg selv

60 drept og 150 skadd i Erbil i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer en 60 mennesker ble drept og rundt 150 skadd da en selvmordsbombe gikk av utenfor kontorene til Kurdistans demokratiske parti (KDP) i Erbil i morges.

Kontorene benyttes som rekrutteringssenter for politisoldater, og selvmordsbomberen stilte seg i køen av menn som ville inn i politistyrken før han detonerte bomben.

Mer enn 160 mennesker er blitt drept bare i Erbil den siste måneden etter at opprørere denne uka har trappet angrepene kraftig opp rundt om i Irak.

I andre terrorangrep den siste uka er mer enn 160 mennesker drept, og tapstallene er nå kommet opp i nesten 330 siden 1.april.

Blodpøler i gatene

Rekrutteringssentrene har vært et sentralt mål for opprørerne som ser menn som vil ha jobb i politistyrken som kollaboratører for de USA-ledede styrkene i Irak.

Internasjonale nyhetsbyråer karakteriserer situasjonen utenfor kontorene til KDP som kaotiske hvor både drosjer og ambulanser plukket opp døde og skadde for å føre dem til lokale sykehus i Erbil. TV-sendinger fra åstedet viste store blodpøler i gatene mens politiet forsøkte å holde tilskuere unna.

Samtidig meldte USAs militære overkommando at ytterligere to amerikanske soldater var blitt drept av en veibombe i Bagdad.

- En selvmordsbomber kom inn til rekrutteringssenteret, og sprengte seg selv. Men vi vil fortsette å bekjempe terroristene inntil vi har nedkjempet dem. Vi lar oss ikke skremme, sier Erbils guvernør Nawad Hadi til AFP.

Ny regjering tatt i ed

Bombeaksjonen kommer samtidig med at Iraks nasjonalforsamling fortsatte forhandlingene om å finne statsrådsplasser for sunnimuslimer i den nye regjeringen. Den nye regjeringen ble tatt i ed i går, men fortsatt er det sju departementer som ikke har fått en statsråd.

Det gjelder også det viktige forsvarsdepartementet og oljedepartementet.

Statsminister Ibrahim al-Jaafari sa etter edsavleggelsen at han ville forene de rivaliserende etniske gruppene, og trappe opp kampen mot terroren.

Sunnimuslimene, som boikottet valget 30. januar, antas å stå bak de fleste angrepene den siste tida, og observatører sier at det nå er viktig å få troverdige sunnimuslimer inn i viktige ministerposter for å redusere angrepene som sunimuslimene antas å ha planlagt.