Gikk løs på sikkerhetsseler på SAS-fly med kniv

Fikk med seg kniv ombord fordi han «ikke skulle bruke kniven til terrorformål».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18-åring kunne torsdag kveld lovlig ta med seg en kniv på et SAS Braathens-fly fordi han ikke skulle bruke kniven til terrorformål. I stedet brukte han våpenet til å skjære av flere sikkerhetsseler.

Episoden skjedde på et SAS Braathens-fly som gikk fra Haugesund Lufthavn på Karmøy klokken 18.20 torsdag. Underveis til Oslo Lufthavn Gardermoen hadde 18-åringen skåret av flere sikkerhetsseler om bord på flyet, melder Haugesunds Avis nettutgave.

18-åringen fra haugesundsområdet ble pågrepet av politiet da flyet landet. Ifølge vaktleder Kåre Sefland ved Gardermoen politistasjon har ungdommen erkjent forholdet. Politiet beslagla lommekniven med et knivblad på cirka 3 centimeter. Alle kan ta med seg slike kniver på fly som håndbagasje så lenge de ikke skal utøve terror.

- Det er selvfølgelig beklagelig at en passasjer gjør skade på et fly og skremmer opp sine medpassasjerer. Men ifølge Luftfartstilsynets EU-liste er det ikke ulovlig å ha med seg kniv om bord, såframt bladlengden er under 6 centimeter og kniven ikke skal brukes til terrorformål, sier lufthavnsjef Øystein Østensjø ved Haugesund Lufthavn Karmøy.

En av medpassasjerene, Anne Kathrine Haaheim fra Haugesund, synes ikke flyturen var særlig hyggelig.

- Jeg synes det er fryktelig ekkelt når noen som har kniv på lomma klarer å komme seg om bord i fly, sier hun.

- Jeg trodde nettopp det var derfor alle passasjerene måtte gjennom en sikkerhetskontroll før de fikk gå om bord. Selv måtte jeg ta av meg skoene, forteller hun.

(NTB)