Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk luftetur - ble skamslått

Natt til sist mandag fikk ikke 25-åringen på Ensjø i Oslo sove, og tok seg en luftetur. Minutter seinere ble hun slått bevisstløs, avkledd, mishandlet og trolig voldtatt. Nå dreier livet seg bare om å eksistere for det unge voldtektsofferet. På valium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To eller flere ukjente gjerningsmenn stakk av etter det brutale overfallet, mens den unge kvinnen er frarøvet sin frihet. Inne i leiligheten hun deler med en venninne, lever hun som en fange. 25-åringen våger ikke lenger å gå ut. Å gå på jobb makter hun ikke, drømmen om en egen kiosk er forkastet.

Hiv-redsel

- Når en fugl blir fanget av en katt, blir den paralysert. Samme følelse fikk jeg da jeg våknet mens gjerningsmennene holdt på. Jeg fikk ikke fram en lyd, like etter ble jeg sparket i ansiktet og mistet bevisstheten på nytt, sier hun.

I månedene framover må den spede kvinnen leve i uvisshet. På voldtektsmottaket fant de ingen sædrester, men det trenger ikke å bety noe. Piller er gitt mot kjønnssykdommer. Blodprøver skal tas for å avdekke eventuell hiv-smitte.

- Buksa og trusa mi var borte da jeg våknet på gressplenen ved Ensjøtunet bosenter. Hva de har gjort med meg, vet jeg ikke, sier offeret for ugjerningen.

Sprukne lepper, skjev nese, hovne kinnbein, blåveis rundt øyne, nakke- og hodesmerter og blågule merker rundt håndleddene, er synlige bevis på den brutale mishandlingen.

Alt svart

- Jeg verken hørte eller så noen før jeg ble slått i hodet av en hard gjenstand. Jeg svimte av. Det neste jeg husker er en mann av utenlandsk utseende som holdt veldig hardt rundt håndleddene mine, skoene mine ble tatt av, før jeg ble sparket i ansiktet. Etterpå er alt svart, sier hun.

Skamslått våknet kvinnen og ble sittende, gråtende, på huk i veikanten. Flere kjørte forbi, inntil to avisbud som kjørte ut Dagsavisen, stoppet.

- Jeg er utrolig takknemlig for måten de behandlet meg på. De pakket meg inn i gensere og kjørte meg til legevakta. Jeg skulle gjerne ha takket dem skikkelig, sier 25-åringen.

Om gjerningsmennene vet hun ikke annet enn at en av dem hadde på seg en rødrutete skjorte og at de ikke var norske av utseende.

- De stakk av med drømmene mine også, sier kvinnen.

BLE OVERFALT: Livet er totalt forandret for 25-åringen etter det som bare skulle være en luftetur natt til sist mandag.