Gikk mellom - ble skutt

Spritgjeld på flere hundre tusen kroner var trolig bakgrunnen for skytedramaet på Alnabru i Oslo torsdag hvor spritkongen Erik Fallo (52) ble truffet av to skudd. Politiet tror Fallos 54 år gamle venn var det egentlige målet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fallos venn klarte å komme seg i sikkerhet.

I Oslo forhørsrett i går ble en 45-åring varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud, siktet for drapsforsøk på Erik Fallo.

Fallo er regnet som den store spritkongen i Norge og er straffedømt i en rekke spritsaker. Fallo har både drevet med HB-produksjon og smugling av ren sprit fra utlandet. Politiet mener at han de siste årene har vært konsulent for mange som har drevet med HB-produksjon.

Alvorlig skadd

Fallo ble operert på Ullevål sykehus torsdag kveld. Tilstanden skal være stabil. Han ble truffet av to av tre skudd som ble avfyrt fra en revolver av kaliber 22. Det ene skuddet traff ham i lungen og armen, det andre i haken og brystbeinet.

Det var i 16.30-tida torsdag at en bil svingte inn på lagerområdet til et spedisjonsfirma i Vollaveien på Alnabru. Ut hoppet 45-åringen, som rettet revolveren mot Fallo og hans 54 år gamle venn.

«Nå er det nok,» skal 45-åringen ifølge vitner ha sagt før skuddene smalt.

Gikk mellom

Til sin advokat skal Follo ha fortalt at hans venn løp i sikkerhet omtrent samtidig som det første skuddet gikk av. Fallo forsøkte å komme mellom og ble så truffet av de to neste skuddene.

- Min klient har sagt at han ikke var ute etter mannen som ble truffet av skuddene, sier 45-åringens forsvarer, Ola Lunde.

Spritgjeld

Han bekrefter at bakgrunnen for skytingen var spritgjeld, men vil ikke si hvor mange hundre tusen kroner det dreier seg om.

- Min klient hadde ikke til hensikt å skade noen, sier Lunde, som ikke ønsker å gå i detalj om 45-åringens forklaring før den er avgitt gjennom en formell politiforklaring.

45-åringen er selv dømt for spritsmugling.

Han meldte seg for politiet bare tre kvarter etter skytingen og opplyste at han sto bak skytingen. Dernest la han revolveren fra seg på disken på kriminalvakta i Politihuset i Oslo, hvor pågripelsen skjedde uten dramatikk.

<B>SKUTT: Erik Fallo (52) regnes som Norges spritkonge.