Gikk midt i veien før påkjørsel

To bilførere måtte svinge unna Marius Haave (18) minutter før han ble påkjørt på E18 i Bamble i natt. Politiet jakter fortsatt på sjåføren som stakk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld er politiet så godt som sikre på at noen har kjørt på 18-åringen og forlatt ham. Han ble funnet døende i veikanten i 02-tida.

- En muntlig obduksjonsrapport underbygger at det har vært en påkjørsel, sier politiinspektør Odd Kostveit ved Bamble lensmannskontor.

De har vært i kontakt med to bilførere som minutter før påkjørselen, så Marius gående midt i veien med 80-sone ved Ødegårdens Verk i Bamble.

- Begge måtte kjøre unna for ikke å treffe ham, sier Kostveit til Dagbladet.no.

18-åringen hadde drukket noe alkohol tidligere på kvelden, men politiet vet ikke hvor beruset han var.

En Oslo-mann har sittet i avhør i kveld, men politiet har ingen grunn til å knytte ham til påkjørselen. 18-åringen og Oslo-mannen skal ha kranglet ved en bensinstasjon. Sistnevnte nektet å gi 18-åringen haik.

- Mannen har kun status som vitne. Det finnes ingen holdepunkter for at knytte ham til påkjørselen. Vi håper han kan hjelpe oss med å kartlegge 18-åringens bevegelser, sier Kostveit.

Ifølge en trafikk-tellemaskin passerte 36 biler åstedet mellom klokka 01 og 02. Politiet har i dag vært i kontakt med rundt halvparten, men ønsker å prate med samtlige som passerte i dette tidsrommet.

I dag har et tyvetall personer vært i avhør - blant annet de som 18-åringen var på besøk hos torsdagskvelden.

- Vi fikk inn meldingen om at en livløs person lå i veien klokka 01.58. Politi og ambulanse var på stedet klokken 02.15, sier politibetjent Tore Grønvold ved Porsgrunn politidistrikt til Dagbladet.no.

Utrykningsfolkene forsøkte å gjenopplive gutten, men til ingen nytte.