Gikk ned 80 kg - mistet jobben

Bo slanket bort 80 kilo. Da ville ikke forbundet for overvektige ha ham som sjef lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bo Hägg (35) føler seg presset ut at jobben som leder av Överviktigas riksförbund i Sverige. Han ble for lett, etter å ha kjempet bort 80 kilo overvekt, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Over 200 kilo

-  Jeg føler at jeg har fått sparken. Det ble ikke godtatt at jeg gikk ned i vekt, sier den ulykkelige 35-åringen til avisa.

Bo har vært svært overvektig i 10 år. Han har arbeidet aktivt i forbundet for overvektige siden det ble startet i 1994. Nå er han ikke engang medlem lenger.

-  Det ble ikke akseptert at jeg gikk ned i vekt, sier han.

På det verste veide Bo over 200 kilo, og hadde alvorlige helseproblemer.

Operert

-  Jeg følte at livet var i ferd med å løpe fra meg. Men så fikk jeg sjansen til å gjennomgå en gastrisk bypass-operasjon, forteller skåningen til Aftonbladet. Operasjonen innebærer at magesekken reduseres.

I takt med at kiloene rant av, følte Bo at også støtten fra forbundet han ledet ble mindre og mindre. Til slutt valgte han å takke nei til en ny lederperiode.

Bo følte at han kom i miskreditt fordi han var blitt så mye slankere. Uttalelser fra etterfølgeren hans bekrefter dette. Den nye lederen, Ola Thorstensson, opplyser at forbundet er gått i retning av å bli et handikapforbund for overvektige.

-  Det innebærer blant annet at vi ikke skal drive med vektreduksjon. Det gjør andre bedre, sier han til avisa.

FØR: Bo Hägg veide på det meste over 200 kilo og sleit med helseproblemer.
ETTER: Da han hadde tatt av 80 kilo, var Bo for lett til å lede de overvektiges forbund.