Gikk nesten i garnet

BODØ (Dagbladet): I stedet for sei og uer fikk de nesten et F16-fly til 150 millioner kroner i garnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hobbyfiskerne Jon Kasper Johansen og John-Are Nedregaard fikk seg et sjokk da jagerflyet traff vannet - og piloten og hans kvinnelige passasjer kom seilende ned i fallskjerm. - Jeg trodde det var en øvelse. Selv da jeg så de to kroppene henge i røde fallskjermer der oppe i lufta - med redningsflåter dinglende under seg, skjønte jeg ikke alvoret, sier skipper Jon Kasper Johansen.

- Jeg hørte smellet, men trodde det var vår egen båtmotor som fusket, sier John-Are Nedregaard.

Ingen av dem tok på alvor ulykken som skjedde rett for nesa på dem, før Bodø Radio ba alle båter i nærheten lete etter overlevende. De to kameratene var ute og fisket med kabinkrysseren «Tabu» da F16-flyet styrtet like sør for Landegode klokka 10.23 i går. Det vakre landemerket av en øy rett vest av Bodø sentrum er et yndet utfartssted for båtentusiaster og fiskere. Øya har også fastboende. Men i går ble Landegode åsted for en dramatisk styrt, der jagerflyet traff vannet ved Flatskjera, og piloten og hans passasjer landet i havet ved Oddan, like ved fiskeplassen.

FØRST PÅ STEDET: Jon Kasper Johansen (t.v.) og John-Are Nedregaard lå ved Landegode - øya i bakgrunnen - utenfor Bodø og fisket da de ble vitner til ulykken.