Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk og kjøpte rifle etter at han strøk på eksamen

James Holmes (24) skal ha kjøpt en rifle få timer etter han strøk på en viktig muntlig eksamen.

KJØPTE RIFLE ETTER Å HA STRØKET PÅ EKSAMEN: Den mistenkte James Holmes (24) etter kinomassakren i Colorado, strøk på sin muntlige eksamen ved Universitetet i Colorado. Kort tid etter kjøpte han en høyhastighetsrifle. Foto RJ SANGOSTI / AFP / NTB SCANPIX
KJØPTE RIFLE ETTER Å HA STRØKET PÅ EKSAMEN: Den mistenkte James Holmes (24) etter kinomassakren i Colorado, strøk på sin muntlige eksamen ved Universitetet i Colorado. Kort tid etter kjøpte han en høyhastighetsrifle. Foto RJ SANGOSTI / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): James Holmes (24), som er siktet etter kinomassakren i Colorado, strøk på sin muntlige eksamen ved Universitetet i Colorado. Kort tid etter kjøpte han en høyhastighetsrifle, skriver ABC News.

Holmes skal ha forklart til politiet at han kjøpte rifla til sitt allerede voksende våpenlager 7. juni. Dette skal ha skjedd få timer etter han strøk på en muntlig eksamen.

Sovende schizofreni Tre dager senere skal Holmes ha droppet ut av nevrovitenskap-studiene uten at han ga noen forklaring på hvorfor.

James Holmes sitter i varetekt etter kinotragedien som endte med 12 drepte og 58 skadde. Skytingen skjedde 20. juli under premiereforestillingen av «The Dark Knight Rises», den nye Batman-filmen.

Eksperter sier at det er en mulighet for at Holmes hadde en underliggende psykiske lidelser, som ble trigget da han ikke klarte eksamen.

- Denne hendelsen kan faktisk få sovende schizofreni til å utvikle seg, og raskt vise seg, sier psykolog Marisa Randazzo.

Må ha hatt trening For å bruke den type våpen som Holmes brukte i massakren, trengs det trening og øvelse. Politiet prøver nå å finne ut med hvem og hvor Holmes har utført denne treningen.

Holmes holdes i kretsfengeselet i Arapahoe og er jevnlig i avhør. Hans underlige oppførsel ble først sett da han mandag ankom rettslokalene - tydelig omtumlet mens han bare nikket med øynene lukket.

I timene etter at han ble arrestert for massakren i Aurora, skal Holmes ha stirret inn i veggen med rykninger i øyenbrynet. Dette skjedde på politistasjonen i Araphoe.

Holmes fortalte politiet at han var den fiktive skurken i Batman, Jokeren. Og da de satt på han bevisposer over hendene hans for å sikre eventuelle spor, latet han som om posene var dukker.

I går kom det fram at Holmes hadde sendt en notatblokk til en psykiater, hvor han varslet ugjerningene.

Brevet med notatboka skal ha ligget  uåpnet i en hel uke før den ble oppdaget på mandag, tre dager etter at Holmes ble pågrepet for å ha begått en av de verste massedrapene i USAs historie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media