Gikk opp 77 mill. i lønn

Sandra Bullock Hollywoods heteste navn LONDON (Dagbladet): Sandra Bullock fikk vel tre millioner kroner for gjennombruddsfilmen «Speed» for to år siden. Nå får hun 80 millioner kroner for en rolle. 29-åringen har havnet i elitedivisjonen i Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det fine er at jeg nå har tjent nok penger til å forsørge meg selv og min familie. Dermed kan jeg gjøre det jeg vil, sier Bullock.

Hennes nye film, «A Time To Kill» , som etter planen får norsk premiere 1. november, er midt i blinken for den samfunnsengasjerte superstjernen. Regissør er Joel Schumacher.

- Budskapet i filmen er bekjempelse av barnemishandling og rasisme, sier Sandra Bullock. «A Time To Kill» handler om en ti år gammel, svart jente som blir voldtatt av to hvite bøller. Faren hennes skyter og dreper voldtektsmennene i rettsbygningen.

Sandra Bullock spiller en ung juss-student som hjelper den uerfarne advokaten Jake Brigance (Matthew McConaughey), forsvarer for drapsmannen Carl Lee Hailey (Samuel L. Jackson).

Fem år

Sandra Bullock ser ikke ut til å la suksessen gå til hodet på seg. Da hun presenterte sin nye film i London i går, stilte hun i bukse og genser, og uten sminke. Sandra Bullock er ugift, og arbeider sammen med søsteren, som er jurist i filmselskapet Fortis Film.

- Til Esquire sa du for tre år siden at du ikke ville vare i mer enn tre år. Nå er du en av de best betalte og mest etterspurte kvinnene i Hollywood?

- La oss si at det holder i fem år da, ler Bullock. Men hun ønsker faktisk ikke så mange stjerneroller. Samfunnsengasjementet hennes gjør at hun vil ha tid til en rekke andre ting, og hun forteller at det som opptar henne mest nå, er de mange barna i USA som forsømmes eller misbrukes. Planen hennes er å starte hjelpeorganisasjoner for disse barna. Pedofilisaken i Belgia synes hun er rystende.

Grisham-bok

«A Time To Kill» bygger på advokat og seinere suksessforfatter John Grishams roman med samme navn. Grisham skrev boka i begynnelsen av 1980-åra, da han opplevde en sak der en mann sto tiltalt for en brutal voldtekt av en liten jente. Grisham har selv fortalt:

- Jeg tenkte: «stakkars jente». Hadde jeg vært faren, hadde jeg gått ut og drept voldtektsmannen.

Grisham skrev boka for å få ut raseriet.

- Jeg kan godt forstå en far som tar loven i sine egne hender. Denne jenta holder på å dø av voldtekten og er ødelagt for resten av livet, sier Sandra Bullock, som understreker at filmen også har et klart budskap mot rasisme.

Ku Klux Klan

Rettssaken fører til at Ku Klux Klan slår til. Klanen truer forsvarsadvokaten og familien hans. Klanen kidnapper og mishandler også assistenten Ellen Roark (Bullock).

- Kunne dette skjedd i dag?

- Ja, Ku Klux Klan er fortsatt aktiv i mange isolerte områder av sørstatene.

- Har det vært mange negative reaksjoner?

- Det har vært protester fra sørstatsfolk som sier vi tegner et galt bilde av dem. Men filmen er også blitt godt mottatt i dette området.

Filmen ble spilt inn i byen Canton i Mississippi; den har 11 000 innbyggere. Mange av dem deltar som statister.

- Det var forbausende hvor godt vi ble mottatt. Folk stilte opp og hjalp oss. Naboer som ikke hadde snakket skikkelig sammen før, ble venner - og vi ble deres venner. Vi ble alle rikere av at Hollywood kom til Canton, sier Sandra Bullock.

Attenborough

Sandra Bullocks neste film lages av Richard Attenborough. Der har hun en viktig rolle som Ernest Hemingways kjæreste, Agnes von Kurowsky.

- Det blir ikke en film for det store publikum, men det blir en fin film hvor Chris O'Connell spiller Hemingway og jeg sykepleieren han forelsker seg i. Filmen får USA-premiere i desember. Attenborough er, i likhet med Joel Schumacher, en regissør som jeg har hatt lyst til å arbeide for lenge. De er begge fantastiske, sier Bullock.

Sandra Bullock er en av Internetts mest populære stjerner. Det kan du lese mer om videre:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer