Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk opp med blomster - endte i fullt masseslagsmål i parlamentet

Det svartnet for politiker Oleg Barna i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt ut et større masseslagsmål fredag mellom medlemmer av Ukrainas parlament, melder Kyiv Post.

Se videoen øverst i saken.

Statsminister Arseniy Yatsenyuk holdt i dag sin årlige tale i Det ukrainske parlamentet, Verkhovna Radaom, om resultatene til regjeringen det siste året.

I talen konkluderte han blant annet med at det ikke finnes korrupjsjon i statsapparatet, noe som fikk enkelte til å se rødt.

Politiker Oleg Barna går nemlig opp til podiet der statsministeren står, og gir han en bukett med blomster, men der stopper gavmildheten.

For han begynner deretter å dytte Yatsenyuk vekk fra podiet, og tar til slutt et godt tak mellom beina til en av landets mektigste menn og løfter ham opp.

Da rakner det fullstendig for flere av stortingsmedlemmene, og det bryter ut et masseslagsmål. Oleg Barna har selv organisert en underskriftskampanje for å få fjernet Yatsenyuk fra maktposisjonen som statsminister, skriver Kyiv Post.
 
Selv hevdet Yatsenyuk at det er umulig å kvitte seg med systemkorrupsjon når lønnssatsene til offentlig ansatte er for lave.

- Vi må bytte ut 9000 korrupte dommere og skape et helt nytt rettsystem, uttalte han til medlemmene av parlamentet.

Handlingene til Oleg Barna ble senere møtt av kritikk fra flere av medlemmene i president Petro Poroshenkos politiske blokk, som den hissige politikeren selv representerer.

Transparency International har rangert Ukraina som nummer 142 av 174 land på sin oversikt over de minst korrupte statene i verden. Norge er på 5. plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media