<strong> SLUTT PÅ VANDRINGEN:</strong>  Denne jerven, kalt "Tanajerven",  tilbakela den rekordlange distansen fra Tana i Finnmark til Luster i Sogn og Fjordane, og var et av to dyr som ble skutt i Luster i april i år.  Foto: Rein Arne Golf, Statens naturoppsyn, NTB Scanpix.
SLUTT PÅ VANDRINGEN: Denne jerven, kalt "Tanajerven", tilbakela den rekordlange distansen fra Tana i Finnmark til Luster i Sogn og Fjordane, og var et av to dyr som ble skutt i Luster i april i år. Foto: Rein Arne Golf, Statens naturoppsyn, NTB Scanpix. Vis mer

Gikk over tusen kilometer før den ble skutt

Tanajervens vandring stoppet i Luster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jerven som tilbakela den rekordlange distansen fra Finnmark til Sogn og Fjordane, var en av to som ble skutt i Luster tidligere i år.

Dyret, som fikk navnet «Tanajerven», var ett av de to som ble avlivet 17. april, opplyser Rovdata.

Hele 125 mil i luftlinje tilbakela hannjerven på vandringen. Den rekordlange ferden startet i mai 2013 i Tana i Finnmark.

I januar og april året etter befant han seg helt nede i kommunene Skjåk i Gudbrandsdalen og Luster ved Sognefjorden i Sogn og Fjordane.

Det tilsvarer en vandring på 125 mil i luftlinje.

Den forrige rekorden tilhørte en hannjerv som tilbakela 80 mil i luftlinje fra Kiruna i Sverige til Alvdal i Hedmark.

Fellingen av «Tanajerven» var en del av det ekstraordinære uttaket, som ble satt i verk for å redusere skader på sau og tamrein.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer