Gikk på diskotek - fikk strupen skåret over

PARIS (Dagbladet.no): Karima, Bekhta, Lynda, Ahlem og Nardjes ba tynt for seg. Det hjalp ikke. Deres torturister i fjellene i Tébessa i Algerie tok fram kniven og gjorde kort prosess. Bare deres gravide venninne overlevde ved et mirakel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt før midnatt natt til lørdag trengte terroristene, forkledd som militære, seg inn på restauranten El-Anis, for anledningen omgjort til diskotek, melder den algeriske avisa La Liberté. Det er en vanlig taktikk. Kundene, blindet av neonlys og distrahert av den dunkende musikken, la såvidt merke til dem. Så stoppet musikken.

En av terroristene ble gjenkjent. Da maska var falt begynte terroristene å banke opp kundene og ville ha dem til å røpe hvem som var militære. Ei jente ble slått i hodet med en ølflaske. Eierens bror, som forsøkte å flykte i bilen sin, ble drept.

Betjeningen på en bensinstasjon i nærheten hadde forstått hva som foregikk og varslet politiet, som kom ganske raskt til åstedet.

Terroristene ble varslet og rømte i panikk. De rakk ikke å sprenge mer enn en av bombene de hadde hatt med seg men kidnappet i stedet seks jenter i 20-års alderen. De måtte følge terroristene opp i fjellene, barbeint, og mens slagene haglet over dem.

En av dem var gravid. Hun ble trukket med etter håret. Hun ba om å bli spart for babyens skyld. I stedet slo de og sparket henne nettopp på magen, og etterlot henne som død. Det reddet henne.

Hennes veninner ble ikke spart. De fikk alle strupen skåret over noen timer seinere, slik de islamske terroristene gjør med alle de anser som «urene».

Terroristene etterlot seg opprop for gruppa til Hassan Hattab, en av de mest kjente og grufulle terrorlederne.

Borgerkrigen i Algerie har i løpet av ni år krevd mer enn 100 000 liv.