Gikk på nytt nederlag

Avvist av retten.

MENER HAN VANT: Donald Trump er fremdeles av oppfatningen at han, ikke Joe Biden, vant valget i USA. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB
MENER HAN VANT: Donald Trump er fremdeles av oppfatningen at han, ikke Joe Biden, vant valget i USA. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En føderal domstol i Philadelphia har avvist et forsøk fra president Donald Trumps advokatteam på å utfordre valgresultatet i Pennsylvania.

Dommerne konkluderer med at søksmålet er grunnløst. Det er likevel ventet at presidentens advokater vil forsøke å bringe det inn for høyesterett i Washington, der det er konservativt flertall, og tre av de ni dommere er utnevnt av Trump og hans republikanske allierte i Senatet.

- Frie, rettferdige valg er demokratiets livsnerve. Anklager om urettferdighet er alvorlige. Men påstander om at et valg ikke er rettferdig, betyr ikke nødvendigvis at det er slik. Det kreves spesifikke anklager og bevis. Her har vi ingen av delene, skriver dommer Stephanos Bibas, en av tre i dommerpanelet.

Saken ble i forrige uke ført i en lavere rettsinstans av presidentens personlige advokat Rudy Giuliani.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer