Gikk på restaurant med mulig leiemorder

En god venn (25) av den skadde er pågrepet etter skytingen mot en B-gjengmann (27) på Ellingsrud mandag. En tredje mann fra middagsselskapet er på flukt.

- DRAPSFORSØK: Store bevæpnede politistyrker og etterforskere fra Kriminalvakta rykket ut da en 27-åring ble skutt på Ellingsrud 30. juli. Foto: Sondre Steen Holvik
- DRAPSFORSØK: Store bevæpnede politistyrker og etterforskere fra Kriminalvakta rykket ut da en 27-åring ble skutt på Ellingsrud 30. juli. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 25 år gammel mann fra Eritrea er pågrepet og siktet i forbindelse med det politiet mener var et drapsforsøk mot en norskpakistaner (27) på Ellingsrud på mandag.

Han ble skutt flere ganger i beina av en eller flere gjerningspersoner som forsvant fra stedet før store bevæpnede politistyrker ankom.

Politiet jakter ennå på minst én person etter skytingen, en navngitt somalisk mann i 20-åra.

Etterforskerne undersøker om denne mannen kan ha blitt leid inn for å drepe 27-åringen, etter det Dagbladet erfarer.

Kamerater Både de to påståtte gjerningsmennene og offeret skal sammen med en fjerde person ha vært ute og spist på restaurant i Oslo mandag kveld. 25-åringen og 27-åringen har vært gode venner lenge, og sistnevnte hadde i utgangspunktet ingen grunn til å frykte middagsselskapet.

Men på Ellingsrud skal den nå ettersøkte mannen plutselig ha løsnet skudd, mens 25-åringen oppholdt seg  i nærheten, får Dagbladet opplyst. Blant annet fordi det ikke var noen kjent konflikt mellom vennnen, ble politiet tidlig obs på at skytteren og medhjelpere på åstedet kan ha blitt betalt av hittil ukjente oppdragsgivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer