Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Gikk på sex-jakt etter mindreårige

En 22-åring er funnet skyldig i å ha hatt 10-15 samleier med tre småjenter ned til 13 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen skal helt bevisst nærmest ha drevet jakt for å få sex med mindreårige jenter. Dette skjedde i Øst-Finnmark i et samfunn som teller ca. 1000 mennesker. Det var imidlertid aldri snakk om fysisk tvang, sjøl om mannen serverte alkohol til jentene.

Alkohol

Høyesterett har fastsatt straffen for mannen til to år og ni måneders fengsel. De siste ni månedene er gjort betinget. Dette skjedde, etter at 22-åringen hadde anket over lagmannsrettens straffeutmåling. Det alvorligste ankepunktet mot 22-åringen var at to av jentene var under 14 år da samleiene skjedde i hans leilighet.

Ifølge dommen var 22-åringen i mange måneder kjæreste med en av de tre jentene, som på det aktuelle tidspunktet var 14 år. Dette hindret imidlertid ikke 22-åringen i samme tidsrom å ha samleier med 13-åringene.

Høyesterett tar fatt i at det dreier seg om et betydelige antall samleier med småjenter, minst ti med den eldste jenta.

-  Lagmannsretten karakteriserer 22-åringens opptreden som et nærmest planmessig opplegg for å ha samleier med mindreårige jenter. Jeg er enig i dette, og mener det må ha vesentlig betydning ved straffeutmålingen, skriver Høyesteretts førstevoterende.

Psykiske vansker

Aldersforskjellen mellom 22-åringen og de tre jentene er for stor til at det kan trekke i formildende retning.

22-åringen har opplyst at han har psykiske vansker. De personlige forhold kan generelt tillegges liten vekt i denne type saker, skriver Høyesterett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!