Gikk på stram line over Niagara Falls

Balanserte 53 meter over den farlige fossen, på en 550 meter lang stram line.

BALANSERER OVER NIAGARAFOSSEN: Amerikanske Nik Wallenda balanserte på stram line over den berømte Niagarafossen på grensen mellom USA og Canada. Turen over var på 550 meter og tok mindre enn 30 minutter å utføre. Foto: MARK BLINCH / REUTERS / NTB SCANPIX
BALANSERER OVER NIAGARAFOSSEN: Amerikanske Nik Wallenda balanserte på stram line over den berømte Niagarafossen på grensen mellom USA og Canada. Turen over var på 550 meter og tok mindre enn 30 minutter å utføre. Foto: MARK BLINCH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det tok to år å få tillatelsen, og fredag var det alvor: Amerikanske Nik Wallenda balanserte på stram line over den berømte Niagarafossen på grensen mellom USA og Canada, skriver NTB.

Millioner av canadiere og amerikanere fulgte nedtellingen fram mot den farlige fotturen, som fant sted natt til lørdag norsk tid, skriver NTB videre.

Amerikansk fjernsyn sendte Wallendas vandring vel 60 meter over de frådende vannmassene direkte, og i tillegg møtte titusener fram på hver side av fossen.

NTB skriver at den 33 år gamle balansekunstneren, som er medlem av en familie av stuntfolk kalt «De flygende Wallendaene», var klar over at han bare fikk denne ene sjansen.

Han valgte å spenne linen over den kanskje mest spektakulære delen av fossen, de såkalte Horseshoe Falls på canadisk side.

Fryktet vindkast Før vandringen sa Wallenda at han mest av alt fryktet brå vindkast som kunne presse ham ut av likevekt. Men hvis alt gikk etter planen, regnet han med å kunne tilbakelegge den 550 meter lange turen på omtrent tre kvarter.

Det viste seg å gå langt raskere. Etter mindre enn 30 minutter var han over på den andre siden, klissvåt av disen over fossefallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer