...gikk rett bort og skjøt

GREENEVILLE (Dagbladet): - Tabitha sto over mora. Jason gikk rett bort til henne og skjøt, forklarte Karen Howell (18) i sin beskrivelse av hvordan seksåringen ble regelrett henrettet i veikanten i Tennessee.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Setningene kommer hakkete. Gråten stopper henne, men hun husker flere detaljer enn både Natasha Cornett og Jason Bryant gjorde før henne.

Skudd-serie

- Han lo da han kom tilbake. Han sa at Delphina snakket i tunger, og at Tabitha sprellet fryktelig, sa Karen Howell.

- Jason hadde 25. kaliber-pistolen. Han skjøt Vidar først i øyet .

- Så du Vidar falle?

- Ja, hvisket hun gjennom gråten.

Hun snudde seg og så Crystall Sturgill sitte i bilen som ungdommene hadde kjørt fra Kentucky, med hendene foran ansiktet. Hun hørte en serie skudd bli avfyrt, forklarte hun i retten i går.

«Fortsatt i live»

- Han skjøt alle sammen, sa hun og fortalte at hun hadde hørt Joe Risner (21) si at «jeg kan ikke gjøre dette» og så at han la fra seg 9 mm-pistolen.

- Da kom Jason tilbake til oss og sa «de er faen meg fortsatt i live», og grep 9 mm-pistolen som lå på golvet i Lillelid-familiens bil.

- Han sprang tilbake til veigrøfta, sa Karen Howell, og forklarte at Jason deretter gikk rett bort til Tabitha og skjøt henne med ett skudd gjennom hodet.

- Han skjøt alle sammen en gang til, fortsatt hun.

Seinere i rettsmøtet svarte hun at hun «var redd» på hvorfor hun ikke stakk av fra drapsstedet.

Ingen stakk

Men det var ingen som stakk av fra den morderiske ungdomsgjengen. Statsadvokatene driver dette poenget gjennom i alle sine krysseksamineringer av ungdommene.

De vil understreke bildet av en gjeng som var sammen om kidnappingen, biltyveriet og drapene.

Statsadvokaten fikk henne til å innrømme at hun hadde brukt eller forsøkt alle mulige narkotiske stoffer fra hun var femten år. Hun hører stadig stemmer og har hatt selskap i fengslet med en ånd som heter Johannes Alexander Dimitriev, siden september i fjor.

Heksekunster har hun drevet med siden hun var 14, men bare drukket blod «tre-fire ganger».

- Det knytter Natasha og meg sterkere sammen. Vi er blodssøstre, sa Karen, som også fortalte at hun og Natasha stadig planla å begå selvmord.

«Mye vold»

Både Karen, Natasha og Jason har nå forklart at det var Joe Risner som truet til seg bilen og var anfører da gjengen kidnappet familien Lillelid.

I følge Karen fortalte Delphina at hun hadde tatt Tabitha ut av skolen på grunn av all volden der. Hun underviste seksåringen hjemme, og hadde fortalt henne om skytevåpen.

Jentungen var vettskremt og gråt kraftig fordi Jason holdt dem dekket med den småkalibrete pistolen. Delphina forsøkte å roe henne ved å synge.

- Delphina sa at hun ikke ville kjenne oss igjen fordi «alle tenåringer kler seg likt nå for tida», forklarte Karen, som gjentok at Natasha hadde sagt at gjengen skulle «komme seg for helvete der ifra».

- Men Jason mente familien ville varsle politiet. Delphina forsikret at de ikke kom til å gjøre det. Vidar tok fram lommeboka, rakte den til Jason og sa at vi skulle ta pengene og bilen. «Men la oss få leve,» sa Karen.

Hun sa at Natasha hadde gått fram og sagt at «Jeg kan ikke hindre dette, men overlat barna til oss».

Misbrukt

Rettsmøtet begynte med at Karens forsvarer ba moren, faren, broren og svigerinnen om å forlate rettssalen.

Da de var ute forklarte Karen at hun var blitt seksuelt misbrukt av sin onkel fra hun var fem år til hun var ti. Onkelen er nå over femti år og gift med en seksten år gammel jente.

Foreldrene kranglet hele tida til de ble skilt da hun var ni. Faren drakk og moren var dypt personlig kristen. Hun og datteren kranglet om hekseri og magi, og moren hentet en gang et par predikanter hjem for å drive ut Karens onde ånder.