Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk rundt i bikini - arrestert

Skal ha blitt holdt i arresten i to timer av den grunn at hun var «upassende kledd».

ARRESTERT: Skal ha blitt holdt i arresten to timer av den grunn at hun var «upassende kledd». En video delt på sosiale medier skal vise pågripelsen. Video: @Mv Crisis Vis mer

Ifølge The Guardian er det lederen for parlamentet i Maldivene, Mohamed Nasheed, som nå har beklaget til en britisk turist etter at hun nylig skal ha blitt arrestert av flere politimenn i ferieparadiset.

En video av pågripelsen havnet i sosiale medier, og har siden skapt reaksjoner.

Politiet har i en uttalelse sagt at kvinnen gikk på en av hovedveiene på øya Maafushi, og at hun var «uanstendig» kledd. De hevder også at hun var full og oppførte seg uregjerlig da hun skal ha nektet å ta på seg mer klær.

IDYLLISK: Ferieparadiset Maafushi. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
IDYLLISK: Ferieparadiset Maafushi. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Beklager

På Maldivene bor det hovedsakelig muslimske innbyggere, og å sprade rundt i bikini er ikke vanlig. Turister kan bruke svømmetøy på hoteller og på stranda, men anbefales å følge lokale kleskoder andre steder.

Ifølge The Guardian ser man på videoen at tre politimenn prøver å anholde kvinnen, mens en fjerde skal prøve å dekke henne til med et håndkle. Kvinnen skal ha reagert sterkt, og skal blant annet ha anklaget dem for å trakassere henne.

Lederen for parlamentet, Nasheed, sa mandag at han beklager til kvinnen etter hendelsen. Ifølge han skal hun ha sittet to timer i arresten før hun ble løslatt. Han sier videre at han håper turistmyndighetene kan invitere henne tilbake.

GJORDE MOTSTAND: Den britiske kvinnen. Foto: PA/Mv Crisis
GJORDE MOTSTAND: Den britiske kvinnen. Foto: PA/Mv Crisis Vis mer

Reagerer

Også politisjef Mohamed Hameed reagerer. Han skriver følgende på Twitter:

- Denne hendelsen virker å være dårlig håndtert. Jeg beklager til turisten og folket. Vi skal profesjonalisere politiyrket, og det jobber vi stadig med. Saken blir etterforsket.

Tidligere utenriksminister Dunya Maumoon reagerer også:

- Hun burde respektert de religiøse og kulturelle skikkene i landet. Samtidig kunne politiet håndtert dette bedre og mye mer profesjonelt, sier han.

I en uttalelse fredag gikk politiet ut med en oppfordring til turister om å ha respekt for kulturen og lokale skikker.