Dagbladet avslører:

Gikk til angrep med kulepenn

Flere ganger har gjengkriminelle gått løs på hverandre i fengsel. Nå kan Dagbladet avsløre to nye gjengoppgjør, der det ene omtales som «svært grovt».

KULEPENN-ANGREP: Dagbladet kjenner til at en innsatt i Oslo fengsel ble angrepet med kulepenn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KULEPENN-ANGREP: Dagbladet kjenner til at en innsatt i Oslo fengsel ble angrepet med kulepenn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17. september gikk to innsatte til angrep på et konkurrerende gjengmedlem i Oslo fengsel.

Bevæpnet med kulepenner, stakk de ham gjentatte ganger i hode- og nakkeregionen. De stakk ham til pennene knakk.

Dagbladet kjenner til at episoden omtales som «svært grov». Det måtte flere fengselsbetjenter til for å få avsluttet gjengoppgjøret.

Fengselsleder Nils Leyell Finstad bekrefter overfor Dagbladet at det var en voldsepisode i september, der den skadde fikk helsehjelp.

- Det er en enkelthendelse jeg ikke kan kommentere i detalj, annet enn å bekrefte at det var en hendelse i aktivitetsbygget i september, der flere innsatte var involvert, sier han.

- Kan glippe

Han vil ikke kommentere om alle involverte fortsatt er i Oslo fengsel. Hendelsen ble anmeldt som en voldssak til politiet. Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra politiet, uten å få svar.

Finstad vil heller ikke kommentere bruken av «våpen» i dette tilfellet. På Dagbladets spørsmål om tilgang på penner, svarer han:

- Det er strengt regulert hvilke eiendeler man får ha på cella, men det er tilgang på penner. Vi har innsatte som går på skole, skriver brev, søknader med mer og det er derfor tilgang til skrivesaker i Oslo fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer