- Gikk til angrep på Breivik

Måvsar (17) og Rustam (16) forteller at de listet seg opp bak Anders Behring Breivik midt under massakren for å forsøke å stoppe ham.

KASTET STEIN: Rustam Daudov(tv) og Måvsar Zjamaev sier til Dagbladet at de forsøkte å forsvare seg selv under massakren på Utøya. Foto: Uffe Frandsen
KASTET STEIN: Rustam Daudov(tv) og Måvsar Zjamaev sier til Dagbladet at de forsøkte å forsvare seg selv under massakren på Utøya. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELVERUM (Dagbladet): De to kameratene Måvsar Zjamaev (17) og Rustam Daudov (16) som begge opprinnelig er fra Tsjetsjenia, møtte hverandre for første gang onsdag 19. juli i år, på Utøya. De ble raskt gode venner, og var sammen på vei for å spise kveldsmat da de første skuddene falt, fredag 22. juli.

Da Dagbladet møtte kameratene i Elverum i går, med tillatelse fra deres foreldre, fortalte de om sin opplevelse av de grusomme timene etter at Anders Behring Breivik tok seg over på Utøya.

I sjokk - Vi hørte først noen skudd og så at en gjeng med ungdommer og en voksen mann komme løpende i vår retning. Mannen grein, og først trodde vi at han bare lot som. Vi gikk derfor i motsatt retning av dem, for å se hva som foregikk. I det vi rundet hjørnet ble tre personer skutt ned rett foran oss, sier Rustam.

16-åringen forteller at synet gjorde han så sjokkert at han ikke greide å røre seg.

- Måvsar tok derfor tak i hånda mi og dro meg med ut i skogen, sier han.

- Gå til angrep Kameratene ble i skogen noen minutter før de så løp ned til vannet. Derfra ringte Måvsar hjem til sin far og fortalte hva som skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer