Gikk til angrep på politiet etter sjokkdrap

Oscar (22) uforståelig skutt på togstasjon i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Videobildene av den 22 år gamle barnefaren Oscar J. Grant III som blir skutt i ryggen av politimannen Johannes Mehserle (27) sjokker USA om dagn.

22-åringen døde av skadene. Videoen avslører hvordan Mehserle og to andre tjenestemenn holder 22-åringen nede og presser ham ned før tjenestemannen trekker pistolen.

Drapet skjedde skjedde på en togstasjon i Oakland utenfor San Fransisco ved 02-tiden natt til første nyttårsdag.

Angrep politietI natt bestemte illsinte opprørere å aksjonere mot saken. Flere hundre mennesker møtte opp på den aktuelle togstasjonen til det som skulle være en fredfull markering, skriver nyhetsbyrået AP.

Men en utbrytergjeng gikk plutselig voldelig til verks og begynte å marsjere mot sentrum av byen. På sin vei kastet de flasker, satte fyr på biler og gikk til angrep på politiet som kom til.

Togstasjonen måtte stenge som følge av markeringen og politiet forsøkte å stanse opptøyene med tåregass.

- Folkemengdene ble mer fiendtlige og startet å kaste saker mot politiet. Vi var nødt til å starte og arrestere folk, sier talsmann Jeff Thomason i oaklandpolitiet til nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer