Gikk til motangrep da Hagen ga penger til Frp

- Synd at ikke alle vil bidra til den norske modellen, sier Stoltenberg om utflaggingen.

HAGEN-REFS I HAGEN: Statsminister Jens Stoltenberg møtte Dagbladet utenfor statsministerboligen i dag. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HAGEN-REFS I HAGEN: Statsminister Jens Stoltenberg møtte Dagbladet utenfor statsministerboligen i dag. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens Stein Erik Hagen - regnet som Norges nest rikeste mann - hevder at han ikke kan leve med norsk formueskatt, at han er lagt for hat i den rødgrønne regjeringen og at han har blitt «persona non grata» i Norge, mener statsministeren at milliardæren ikke har hatt noe å klage over.

- Feil framstillingEtter milliardærens utspill i går tok Jens Stoltenberg til motmæle i ettermiddag.

- Den norske modellen bygger på at alle bidrar, og at de med mest, som Hagen, bidrar med mest. Det er synd at ikke alle vil være med, sier han.- Har du vært en del av «jaktlaget» Hagen beskriver?

- Nei, det har jeg ikke vært, det er en feil framstilling. Debatten har Hagen selv invitert til. Han gikk til kraftig angrep og sammenlignet Norge og regjeringen med Sovjet. Samtidig ga han økonomisk støtte til FrP. Da kan han ikke reagere på at vi forsvarer oss, sier statsministeren til Dagbladet.

Han mener ikke det er grunn til å frykte at flere styrtrike vil gjøre som Hagen.

- Det er fullt mulig å bli rik i Norge, og nettopp Hagen-familien er et eksempel på det. Vårt skattesystem står ikke i veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer