Gikk til motangrep da Hagen ga penger til Frp

- Synd at ikke alle vil bidra til den norske modellen, sier Stoltenberg om utflaggingen.

HAGEN-REFS I HAGEN: Statsminister Jens Stoltenberg møtte Dagbladet utenfor statsministerboligen i dag. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HAGEN-REFS I HAGEN: Statsminister Jens Stoltenberg møtte Dagbladet utenfor statsministerboligen i dag. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Stein Erik Hagen - regnet som Norges nest rikeste mann - hevder at han ikke kan leve med norsk formueskatt, at han er lagt for hat i den rødgrønne regjeringen og at han har blitt «persona non grata» i Norge, mener statsministeren at milliardæren ikke har hatt noe å klage over.

- Feil framstilling
Etter milliardærens utspill i går tok Jens Stoltenberg til motmæle i ettermiddag.

- Den norske modellen bygger på at alle bidrar, og at de med mest, som Hagen, bidrar med mest. Det er synd at ikke alle vil være med, sier han.

- Har du vært en del av «jaktlaget» Hagen beskriver
?

- Nei, det har jeg ikke vært, det er en feil framstilling. Debatten har Hagen selv invitert til. Han gikk til kraftig angrep og sammenlignet Norge og regjeringen med Sovjet. Samtidig ga han økonomisk støtte til FrP. Da kan han ikke reagere på at vi forsvarer oss, sier statsministeren til Dagbladet.

Han mener ikke det er grunn til å frykte at flere styrtrike vil gjøre som Hagen.

- Det er fullt mulig å bli rik i Norge, og nettopp Hagen-familien er et eksempel på det. Vårt skattesystem står ikke i veien.

Flagger ut bare litt?
Etter en tilsynelatende krystallklar uttalelse på TV 2 Nyhetene i går kveld om å flytte til Sveits for godt, ser Stein Erik Hagen i dag ut til å moderere seg noe.

- Jeg har ingen planer om å flytte fra Norge, men kommer til å oppholde meg mye i Sveits, sier Stein Erik Hagen til NA24.

- Det blir Sveits, vi flytter til Zürich. Har kjøpt bolig og alt mulig, har søkt myndigheter og alt. Vi har holdt på med dette ganske lenge, sa han til TV 2.

Om dagens versjon er riktig, er det Hagens barn og med dem 90 prosent av familieformuen som flagger ut.

- Det er barna som skal flytte, sier daglig leder i Canica, Hagen-familiens investeringsselskap, Peter Arne Ruzicka, til E24.

Sammen med sin kone Mille Marie Treschow representerer han verdier anslått til over 20 milliarder kroner.

I KLINSJ: Mens Stein Erik Hagen tegner et bilde av seg selv som utstøtt av Norske myndigheter, mener statsminister Jens Stoltenberg at det var Hagen som begynte ordkrigen.  Arkivfoto: SCANPIX
I KLINSJ: Mens Stein Erik Hagen tegner et bilde av seg selv som utstøtt av Norske myndigheter, mener statsminister Jens Stoltenberg at det var Hagen som begynte ordkrigen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer