Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk til storaksjon mot sexklubb

På alle hjerters dag gikk politiet og en rekke andre etater til aksjon mot en sexklubb som arrangerte «Gangbang-kveld».

GANGBANG: Sexklubben Gangbang i Vestfold fikk besøk av politiet i natt. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

VESTFOLD (Dagbladet): Klokka 23.29 fredag kveld kjørte fire biler på rad og rekke opp en smal vei i et boligområde i Vestfold. Bilene parkerte utenfor en bolig, og så steg et titall personer ut av dem. De gikk mot boligen, banket på og tok seg deretter inn.

Fra utsida ser bygningen ut som hvilket som helst annet hus i området, med unntak av de frostede rutene.

På innsida drives en av få sexklubber i Norge.

Denne kvelden, på valentinsdagen, arrangerte klubben «gangbang-kveld». Det har klubben også gjort tidligere. Da skal det ha vært ti kvinner og 50 menn til stede, skriver de på sine nettsider.

Så tok kvelden en brå vending. I de fire bilene var det nemlig representanter fra politiet, brannvesenet, kemneren, skatteetaten og eltilsynet, som sammen gikk til en storaksjon mot klubben.

Derfor aksjonerte politiet

Tove Møller, fagansvarlig for menneskehandel i Sør-Øst politidistrikt, forteller til Dagbladet at politiet ønsket å få klarhet i hvorvidt de kvinnelige deltakerne var med frivillig.

- På bakgrunn av anmeldelsen av Club4 i Trondheim, for hallikvirksomhet, så ville vi finne ut om noen av kvinnene fikk betalt, og hvorvidt det foregikk hallikvirksomhet eller prostitusjon, sa Møller til Dagbladet etter at aksjonen var over i 01.00-tida.

Politiet i Trøndelag har gått ut og bedt om tips om sexklubben Club4 i Trondheim etter en rekke artikler i Nettavisen og gatemagasinet Sorgenfri. Club4 drives av andre personer.

- Det virker som om det som skjer her, er frivillig mellom partene, sa Møller videre.

Påtalejurist i Sør-Øst politidistrikt, Torje Arneson, fortalte til Dagbladet natt til lørdag at det var for tidlig å kommentere hva politiet eventuelt vil foreta seg videre.

- Vi kommer til å ha et møte litt seinere, og se hva vi gjør videre, sa Møller seinere til Dagbladet.

BETALING: Tove Møller i Sør-Øst politidistrikt forteller til Dagbladet at de ville kontrollere om kvinnene på klubben fikk betaling eller ikke. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BETALING: Tove Møller i Sør-Øst politidistrikt forteller til Dagbladet at de ville kontrollere om kvinnene på klubben fikk betaling eller ikke. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Åpnet dørene ni

På den aktuelle sexklubbens nettsider har fredagens arrangement vært annonsert i lengre tid.

«Dette er kvelden for damer som vil ha MANGE menn og det er kvelden for menn som kan ‘levere’ i en Gang Bang setting».

Dørene til arrangementet åpnet klokka 21.00, skrev klubben på sine nettsider.

Det var like før 21.00 at Dagbladet observerte de første besøkende gå fra en parkeringsplass i nærheten, over den smale veien og inn på tomta til den aktuelle boligen.

KOLONNE: I en kolonne kjørte de ulike etatene mot sexklubben, før de parkerte utenfor og gikk inn. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KOLONNE: I en kolonne kjørte de ulike etatene mot sexklubben, før de parkerte utenfor og gikk inn. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Oppfører seg fint

På et tidspunkt talte Dagbladet i alt 28 personer som gikk over veien og videre mot tomta.

Med sporadiske mellomrom, og etter litt tid, gikk enkelte samme vei tilbake og videre ut i den kalde, mørke og regntunge Vestfold-natta.

I nabolaget fortonet fredagskvelden seg som alle andre fredagskvelder.

Fra samme gate kunne man gjennom vinduene til nabohusene se en eldre kvinne ta oppvasken i et av husene, og en TV som viste gullrekka i et annet.

- De oppfører seg fint og vi ser ikke så mye til dem. Vi har ingenting å utsette på virksomheten, sier en av sexklubbens naboer til Dagbladet.

Han fikk med seg at de offentlige etatene var på plass i gata, og var selv ute for å dokumentere aksjonen med mobilen.

- Vi kaller stedet bare for klubben. De holder det fint i området. Det er mye verre å bo ved siden av en pub, sier naboen videre.

Eieren: «Ingen kommentar»

Da politiet og de andre etatene gikk til aksjon, begynte lokalet å tømme seg, i takt med politiets arbeid i boligen. Dagbladet får opplyst at det var i underkant av 20 personer inne i huset da aksjonen ble iverksatt.

Noen av deltakerne på arrangementet valgte å bli værende mens politiet og de andre etatene gjorde sitt arbeid, og noen ble igjen i huset etter at aksjonen var over.

Utover å presisere at sexklubben «spilte med åpne kort» da politiet og de andre etatene gikk til aksjon fredag kveld, ønsker ikke eieren av klubben å kommentere saken overfor Dagbladet.

I Norge er det ikke straffbart å legge til rette for partnerbytte mellom voksne med frivillig samtykke. Det forutsetter at klubben ikke tjener penger på kjøp eller salg av seksuelle tjenester.

BLOGGERNE: Iselin Guttormsen er nytt tilskudd til denne sesongen av «Bloggerne» på TV 2. Hun studerer sexolog og bruker Instagram til å fremme vanlige kropper og sex. Det synes ikke bildetjenesten noe om. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

Derfor gikk de til aksjon

Kemneren var interessert i å få klarhet i hvorvidt det blir drevet næring på eiendommen, og eventuelt om denne næringen har ansatte.

Det bekrefter Skatteoppkreveren i den aktuelle kommunen til Dagbladet.

Brannvesenet var med på aksjonen for å kontrollere brannsikkerheten til den aktuelle boligen. Eltilsynet kontrollerte det elektriske anlegget.

Dagbladet har ikke klart å nå Skatteetaten for en kommentar.