Gikk tomt for stemmesedler til Høyre og Ap

- Vi har ikke grunnlag for å spekulere i om det kan ha vært sabotasje.

TØMTE HYLLENE: To valglokaler i Tønsberg manglet stemmesedler for kommunens to største partier; Høyre og Arbeiderpartiet. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
TØMTE HYLLENE: To valglokaler i Tønsberg manglet stemmesedler for kommunens to største partier; Høyre og Arbeiderpartiet. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.Vis mer

Alarm fra velgere i to stemmelokaler i Tønsberg kommune i ettermiddag: - Det er tomt for stemmesedler for Høyre og Arbeiderpartiet.

Valgkorpset i Vestfold-kommunen fikk fylt de tomme listehyllene kjapt igjen, og på et kort oppsummeringsmøte i valgstyret i Tønsberg i kveld, et par timer før valglokalene, gikk kommunens tillitsvalgte gjennom situasjonen.

- Meldingene kom fra valglokalene i Sem og i Slagen ved 13-14-tiden. Tilfeldig eller ikke - det var stemmebunkene til Tønsbergs to største partier som var borte eller nesten helt tømt, sier varaordfører og valgstyrets nestleder Bent Moldvær (Frp) til Dagbladet.

Han sier at slike situasjoner har oppstått ved valg tidligere.

- Vi har ikke grunnlag for å spekulere i om det kan ha vært sabotasje. Vi har opplevd før at noen har sikret seg valglister som suvenirer, sier varaordføreren, som melder om jevn strøm til kommunens 14 valglokaler og godt frammøte utover kvelden.

Og det er ikke meldt om flere tomme hyller for stemmesedler.

STEMMEKAOS: Utenfor Grieghallen i Bergen sentrum har det gjennom store deler av dagen mandag vært lange køer til valglokalene. Reporter: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Tønsbergs Blad omtalte de tomme stemmehyllene først.

Tomt for bompengesedler

På Foss videregående skole på Grünerløkka i Oslo opplevde en kvinne samme situasjon da hun skulle stemme.

Det var tomt for stemmesedler til Folkeaksjonen nei til bompenger. Kvinnens far forteller til ABC Nyheter at datteren da stemte Arbeiderpartiet isteden.

Hun ikke ville etterlyse stemmesedlene til Bompengepartiet og dermed røpe hva hun hadde planlagt å gjøre i et hemmelig valg.

- Misforståelse

Valgstyret i Oslo har sjekket det omtalte tilfellet fra stemmelokalet på Foss videregående.

- Det har vært stemmesedler for Bompengepartiet i alle Oslos stemmelokaler hele tiden. Men partiet har ikke stilt lister til bydelsvalgene, bare til selve kommunevalget, og det kan være der det har oppstått en misforståelse, sier kommunikasjonssjef Ingvild Åsgård for valget i Oslo til Dagbladet.

Mandagen har gått problemfritt i alle de 103 valglokalene i Oslo.

Alle de vel 152 000 forhåndsstemmene som er avgitt i hovedstaden er ferdig talt opp, og resultatet blir kjent like etter at valglokalene stenger klokka 21.

I Bergen har pågangen av velgere vært så stor i dag, med dertil lange køer, at kommunen har satt ut flere valgboder.