- Gikk trolig på grunn

Svein Rune Børslid (59) fisket opp den første av i alt 12 som hittil er funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere redningsskøyta «Aril» og Redningsselskapets «Odd Fellow II» var de to første båtene som kom mannskapet på «Rocknes» til unnsetning.

- Bak skroget så jeg en person som klamret seg til restene av en livbåt. Jeg kjørte bauen inntil ham, slik at han kom seg om bord på «Aril», sier Svein Rune Børslid (59) i den tidligere redningsskøyta.

- Han var iskald og i sjokk, og var bare iført olabukse og t-skjorte. Jeg tørket ham, og fikk på ham en varmedrakt. Han snakket engelsk. Det er mulig han var tysk. Han var i hvert fall europeisk, sier Børslid, som brakte den overlevende til Røde Kors-personalet på kaia. «Odd Fellow» plukket opp seks overlevende fra vannet.

- På grunn

Svein Rune Børslid, som til daglig er lagerleder på sentrallageret på Haakonsvern, var på vei hjemmefra til marinebasen da han passerte lastebåten «Rocknes» med brorens båt, «Aril».

- Alt så normalt ut da jeg kjørte forbi. Skipet lå fint i leia. Plutselig hørte jeg «mayday» over radioen. Jeg trodde ikke det var sant at det kom fra den digre båten. Da jeg snudde meg, så jeg at båten hadde tydelig slagside. Jeg går ut fra at den hadde tatt inn vann. Den kantret i løpet av minutter. Det var hull i bunnen av båten som den trolig har fått før den gikk rundt, sier Børslid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer