Høring om Luftambulansen

Gilbert: - Henger ikke på greip

Mads Gilbert gikk kraftig ut mot luftambulanseanbudet i en åpen høring i Stortinget i dag. Luftambulansetjenesten HF ser ikke at noe kunne vært gjort annerledes i anbudet.

KRITISK: Klinikkoverlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge Mads Gilbert og seksjonsoverlege Bård Rannestad under åpen høring på Stortinget om representantforslag om å annullere anbud med selskapet Babcock.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KRITISK: Klinikkoverlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge Mads Gilbert og seksjonsoverlege Bård Rannestad under åpen høring på Stortinget om representantforslag om å annullere anbud med selskapet Babcock. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De ansvarlige for anbudet hvor Babcock fikk overta luftambulansen fra 2019 måtte svare for seg i en høring i Stortinget torsdag. Klinikkoverlege Mads Gilbert fra Universitetssykehuset i Nord-Norge var blant deltakerne som gikk kraftig ut mot anbudsprosessen.

- Vi har vært høringsinstans, og vært veldig klare på at personellet må sikres at de blir med over. Vi mener luftambulansen må insources, sa Gilbert i høringen.

Til Dagbladet utdyper han hva han mener bør gjøres med tjenesten:

- Vi mener det ville vært en god modell å få offentlig drift av luftambulansetjenesten, på lik linje med bilambulansetjenesten. Den eneste måten å sikre denne kritiske tjenesten, er å ha personellet ansatt i spesialisthelsetjenesten. Det handler ikke om at det offentlige skal drive flyselskap, hovedpoenget er å ivareta kompetansen, sier Gilbert.

Ville ikke gjort noe annerledes

Helse Norge og Luftambulansetjenesten HF, som har stått ansvarlige for anbudet, fikk en rekke kritiske spørsmål til håndteringen. Ett av de sentrale temaene var hvorfor anbudet ikke stilte krav til virksomhetsoverdragelse, som ville sikret at det nye selskapet måtte ta over de ansatte i Lufttransport AS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer