Gilbert: - Høie bygger ned velferdsstaten

Høie: - Åpenbart Rødt-politikeren Gilbert som snakker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Helseminister Bent Høie (H) møtte fredag Kjersti Toppe (Sp) til debatt om de lokale sykehusene, i DBTVs livesending fra Valgboden.

Høie har møtt sterk motstand fra flere kanter etter å ha luftet planene om å droppe døgnbasert akuttkirurgi ved landets mindre sykehus.

- Det er ikke faglig dokumentert at lokalsykehusene har dårligere kvalitet enn de store. Høyre ønsker kun å sentralisere, og det er ingen faglig begrunnelse for det Høie ønsker, sa Toppe om forslaget til Høie sendingen fra Valgboden.

- En nedbygging av velferdsstaten Under sendingen fikk Høie høre en appell fra legen og Rødt-politikeren Mads Gilbert, som mener Høie bygger ned det offentlige sykehustilbudet i Norge.

- Det er åpenbart planen til Høie å tømme lokalsykehusene for innhold, nedlegge dem og åpne et nytt privat sykehusmarked i de forlatte sykehusene. Det er i essens en nedbygging av velferdsstaten slik vi kjenner den, der en av kronjuvelene har vært et godt offentlig sykehustilbud, sier Gilbert til Dagbladet.

- Her er det tydelig at det er Rødt-politikeren, ikke legen, Mads Gilbert som snakker. Vi er uenige, og han kommer med en feilaktig framstilling av vår politikk. Jeg jobber nå for å finne en løsning som innebærer at vi kan opprettholde en ryggrad av sykehus i hele Norge som gir et akuttilbud til de fleste pasientene der de bor, svarer Høie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.