Gilbert og Fosse kommer ikke ut av Gaza

Kolonne med pasienter stoppet av israelerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter planen skulle de to norske legene Erik Fosse og Mads Gilbert forlate Gaza i dag. De skulle reise ut i en kolonne sammen med 10-15 pasienter som skulle transporteres ut av Gaza.

Nå melder Aftenposten.no at kolonnen er stoppet.

Årsaken er at det ikke er trygt å reise ut av Gaza over grensa til Egypt.

For at de to legene og pasientene skal kunne bringes trygt ut av det krigsherjede området må det åpnes en korridor spesielt.

 - Israelerne vil ikke slippe kolonnen igjennom, sier Mads Gilbert til Aftenposten.no. Flere av pasientene er skadde og tenger hjelp.

 - Vi har nå måttet de ta de alvorligst skadede ut av ambulansene og inn på intensiven på sykehuset igjen, sier en oppgitt Gilbert til Aftenposten.no.

- Det kommer motstridende meldinger om hva som skjer med kolonnen. Det er uklart om legene kommer frem til grensen, melder VG Netts reporter Erlend Skevik, som står på den egyptiske siden av grensen sammen med John Eivind Jensen som koordineer Norwacs hjelpearbeid på Gazastripen.Dagbladet.no kommer med mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer