Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gilbert utestengt fra Israel, ikke Gaza

- De endrer forklaring hele tiden, sier Mads Gilbert om siste utspill fra israelsk UD.

-  ENDRER FORKLARING HELE TIDEN:  Mads Gilbert utenfor Al-Shifa-sykehuset 18. juli i år under den siste krigen mellom Israel og Hamas. Foto: MOHAMMED ABED, AFP/NTB Scanpix.
- ENDRER FORKLARING HELE TIDEN: Mads Gilbert utenfor Al-Shifa-sykehuset 18. juli i år under den siste krigen mellom Israel og Hamas. Foto: MOHAMMED ABED, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske legen Mads Gilbert er nektet innreise til Israel, ikke til Gazastripen, ifølge en talsmann for det israelske utenriksdepartementet.

Dette vil i så fall likevel gjøre det svært vanskelig for Gilbert å komme seg til Gaza.

Innreise til det palestinske området kan bare skje fra Israel og Egypt, og den egyptiske grenseovergangen har vært stengt siden oktober.

At Gilbert formelt er utestengt fra Gazastripen, avvises av talsmannen Paul Hirschson i det israelske utenriksdepartementet.

Ikke inn i Israel
- Han har fått forbud mot å reise inn i Israel, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Uttalelsen er gjengitt i den israelske avisa Haaretz i dag.

Tidligere har Gilbert fått beskjed om at han er nektet innreise til Gazastripen. Dette er også blitt bekreftet av den israelske ambassaden i Oslo overfor NTB. Ifølge ambassaden gjelder innreiseforbudet på ubestemt tid.

- Endrer forklaringer hele tiden
- De har litt problemer med å forklare om jeg er utestengt fra Gaza eller Israel, sier Gilbert til AFP.

Norske myndigheter har bedt Israel omgjøre beslutningen, og Arbeiderpartiet har tatt til orde for at Israels ambassadør i Norge må kalles inn på teppet.

- Israelske myndigheter endrer forklaringer hele tiden. Jeg tror de er presset av reaksjonen fra den norske regjeringen og fra den internasjonale protesten mot at en lege er blitt nektet innreise fordi han kritiserer Israel, sier Gilbert.

(NTB-AFP).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media