Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gilberto biter krokodille i tanna

Lekekamerat med 450 kilo tungt rovdyr. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gilberto Graham fra Costa Rica er ikke som andre. Han har nemlig en fem meter lang og 450 kilo tung krokodille som venn og samarbeidspartner.

Hver dag holder Gilberto og krokodillen show i havnebyen Limon, og «Tico Tarzan», som Gilberto også kalles, er ikke snau: Under showet går han svært nær krokodillens gigantiske åpne kjeft - og biter til og med rovdyret i en av tennene. Han leker også med den nede i vannet og gir kommandoer som krokodillen adlyder.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Det første gang jeg har sett noen temme en krokodille, sier den italienske turisten Gullio rystet til Reuters.

Graham fant krokodillen skadeskutt av ei kule for fem år siden. Den var blitt skutt av en gårdeier som hadde sett seg lei på at rovdyret stadig forsynte seg av buskapen hans, og Graham sier han matet og gjorde krokodillen frisk igjen. Litt etter litt ble de kjent med hverandre, og Graham fikk etter hvert dyrets tillit, sier han.

På spørsmål om han ikke er redd krokodillen skal angripe, svarer Graham at han stoler på dyret.

- Jeg har testet ham flere ganger, om han vil svikte meg. Han kan bli litt slem når det er mange tilskuere til stede og han føler press, sier Graham til Reuters.

IKKE SKVETTEN: Gilberto Graham er ikke snau: Under showet biter han krokodillen sin i tanna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!