Gilde: - Det er ikke vår larve!

Syltelarve på Tromøya kunne ikke overlevd i vakumpakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Gilde slår tilbake: Larven som for noen dager siden ble påstått funnet i en pakke skivet sylte, stammer ikke fra Gildes produksjonsanlegg i Sarpsborg.

Den halvannen centimeter lange larven som en kvinne på Tromøy i Aust-Agder mener hun plukket ut av en nyåpnet pakke med julesylte, har siden mandag vært til analyse ved Folkehelseinstituttet.

Mel og brødsmuler

Der er konklusjonen at den tilhører arten husfly, og at den kan komme innenhus senhøstes eller tidlig vinter og utvikler seg på frø, mel og brødsmuler.

«Larven overlever ikke i en uåpnet vakuumpakke. Den må derfor ha vært utenpå pakken, eller at det på annen måte er feiltolket at den kom innenfra pakken», heter det.

Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura - det tidligere Gilde - sier at selskapet tar ansvar for feil og kvalitetssvik på sine produkter.

- Vi beklager at Gilde i medier er utpekt som ansvarlig før det foreligger konklusjon fra faglig hold, og vi forventer en balansert fremstilling og oppfølging når konklusjonene foreligger, sier Sundqvist. (NTB).

IKKE FRA GILDE: Denne marken på julesyltepakka på Tromøya, kommer ikke fra Gilde, viser en analyse ved Folkehesleinstituttet.