Gilde: - Greit

20 bønder står klare til å gjøre som gutta på Eidskog: De vil levere slaktet rett til butikken. Og Gilde synes det er helt greit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Greier kjøpmenn å få kjøttet billigere skåret opp enn hos oss, er det hyggelig for både dem og for forbrukerne, sier Tore Holt, organisasjonsdirektør i Gilde. Gilde er eid av produsentene, og de har alle et felles mål: å selge mer kjøtt. Holt sier at dette heller ikke er noe nytt fenomen.

- Gilde slakter 75- 80 prosent av norske griser. Halvparten av dette foredler vi selv, mens resten går som skrotter til store produsenter som Stabburet og Finsbråten. Det nye nå er at vi tilbyr det samme til enkeltbutikker.

- Dersom mange kjøpmenn foredler selv, vil det vel etter hvert bli mindre å gjøre for Gilde?

- Nå blir nok dette aldri en stor sak. Jeg har forstått at denne kjøpmannen på Eidskog har både utstyr og ledig arbeidskapasitet, men for dem som ikke har det, blir det vanskelig å få dette til å lønne seg, sier Holt.