Gilde-anlegg i Sogndal stenges

Må vaske ned utstyr i frykt for E.coli-smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan være slik at E.coli-smitten sitter i kjøttet, men det kan også være slik at utstyret er nedsmittet. Derfor har vi besluttet at Gilde må vaske ned før produksjonen kan gjenopptas. Det har Gilde sagt at de har full forståelse for, sier kommunikasjonsrådgiver Siw Ulvehøj i Mattilsynet til Dagbladet.no.


Mattilsynets Distriktskontor i Indre Sogn har i kveld gjort et vedtak om at Gildes anlegg Terina AS i Sogndal ikke kan åpnes for produksjon før lokaler og utstyr er rengjort og desinfisert.

Mattilsynets har truffet sitt vedtak for å hindre spredning av eventuell smitte. Virksomheten produserer pølsene Gilde Birkebeiner Fjellmorr, Gilde Birkebeiner Sognemorr og Gilde Haugpølse som det ble nedlagt omsetningsforbud for tidligere i dag.