Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gilde gir E.coli-erstatning

Ofrene og de pårørende får mellom 20 000 og 175 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gilde kunngjør i en pressemelding i dag at de utbetaler økonomisk erstatning til de 18 E.coli-ofrene og deres familier.

Beløpet varierer mellom 20 000 og 175 000 kroner, avhengig av hvor syke pasientene har blitt. 20 000-kronerserstatningen gjelder for dem som ikke er blitt innlagt, eller som bare har hatt et kortere sykehusopphold. Det største beløpet på 175 000 kroner går til de etterlatte etter en død pasient.

Gilde understreker at erstatningen kommer i tillegg til de rettslige kravene som måtte komme.

- Familiene ble orientert i går, og det var ingen lett samtale. De har alle levd i en vanskelig situasjon i lang tid. De reagerte følelsesmessig ulikt på beskjeden, sier Gildes kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist til Dagbladet.no.

Jusprofessor Peter Lødrup, ekspert i erstatningsrett, har beregnet hvor store utbetalingene bør bli, sett i forhold til andre «relevante» saker her til lands.

- Vi har valgt å følge Lødrups konklusjoner. Jeg forstår at kroner og øre ikke kan kompensere for hva barna og deres familier har vært igjennom. Likevel håper jeg at bidraget kan fungere som en liten håndsrekning i ei vanskelig tid, sier konsernsjef Axel Krogvig i Gilde.

Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist opplyser til Dagbladet.no at ingen har fremmet rettslige krav mot Gilde ennå.

GJORDE FOLK SYKE: Gildes spekepølser. Foto: SCANPIX
GJORDE FOLK SYKE: Gildes spekepølser. Foto: SCANPIX Vis mer
ORIENTERTE OFRENE OG FAMILIENE: - Det var ingen lett oppgave, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde.
- EN LITEN HÅNDSREKNING I EI VANSKELIG TID: - Kroner og øre kan ikke kompensere for hva barna og deres familier har vært igjennom, sier konsernsjef Axel Krogvig i Gilde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling