Gilde sier unnskyld

- På vegne av Gilde vil jeg si unnskyld til de familiene som så tragisk er berørt av denne saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det uttaler konsernsjef i Gilde, Axel Krogvig, på kjøttprodusentens hjemmeside.


- Jeg er veldig lei meg for at Gilde Birkebeiner Sognemorr er årsak til E.coli-smitten, men er samtidig lettet over at saken endelig ser ut til å være oppklart. På vegne av Gilde vil jeg si unnskyld til de familiene som så tragisk er berørt av denne saken, sier konsernsjef Axel Krogvig.

2700 prøver

Gilde understreker at de fra første stund har gjort det de kan for å komme til bunns i saken. Selskapet har trukket tilbake 78 tonn kjøttdeig og senere tre typer spekepølse (70 tonn) fra markedet. Gilde har stengt og desinfisert anleggene på Rudshøgda og i Sogndal og har tatt i alt 2.700 prøver for å finne smitten.

Mattilsynet har overfor Gilde presisert at ytterligere tiltak ikke er nødvendig.

- Kast spekepølsa

Dersom noen forbrukere fremdeles har Birkebeiner Sognemorr, Birkebeiner Fjellmorr, Fjellbit og Haugpølse i hjemmet, må disse kastes eller leveres tilbake i butikk.

- Vi har hittil fokusert på liv og helse og på å finne smittekilden. Gilde føler et stort ansvar i denne saken, og vi vil gjøre det vi kan for å følge opp familiene, sier konsernsjef Axel Krogvig.

SIER UNNSKYLD: Konsernsjef i Gilde, Axel Krogvig ber de E.coli-rammede om unnskyldning etter at det ble fastslått at Sognemorr fra Gilde er synderen. Foto: Scanpix
SIER UNNSKYLD: Konsernsjef i Gilde, Axel Krogvig ber de E.coli-rammede om unnskyldning etter at det ble fastslått at Sognemorr fra Gilde er synderen. Foto: Scanpix Vis mer

Det vil bli satt sammen en arbeidsgruppe bestående av berørte myndigheter, kjøttbransjen og Gilde som skal søke å finne årsaken til E.coli-smitten.

Anlegget i Sogndal forblir stengt inntil videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer