Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gilde-skandale større enn antatt

Gilde-tabben som ble kjent onsdag er langt større en først antatt. Hele 1,4 tonn E. coli-mistenkt spekepølse er sendt ut i butikkene. – Direkte pinlig, sier kjøttprodusenten selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går meldte Gilde fra om at 576 kilo salami, som hadde blitt trukket tilbake fra markedet på grunn av E. coli-mistanke, hadde blitt sendt ut til butikker på Østlandet ved en feil.

I dag kunne imidlertid Gilde melde om at tabben hadde et enda større omfang.

– Ved en utilgivelig glipp har Gilde i dag kartlagt at det er totalt 1.400 kilo spekepølser som er sendt ut i østlandsmarkedet. Dette er direkte pinlig, samtidig som det er viktig for oss å påpeke at det ikke er påvist E. coli O103 i noen av disse produktene, sier kommunikasjonsdirektør i Gilde, Nina Sundqvist.

Det var 7. april at fårepølse merket med LOT 6095, Salami med hvitløk merket LOT 6083 og 6084, samt salami merket LOT 6112 ble trukket tilbake for å destrueres.

Årsaken var at de var produsert ved anlegget i Sogndal i samme tidsperiode som morr-pølsene hvor det er påvist E. coli O103.

Gilde, som nå har tilbakebetalt produktene fra butikker på Østlandet, har torsdag kartlagt hva som skjedde. Selskapet skylder på menneskelig svikt. (ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!