Gilde-skandale større enn antatt

Gilde-tabben som ble kjent onsdag er langt større en først antatt. Hele 1,4 tonn E. coli-mistenkt spekepølse er sendt ut i butikkene. – Direkte pinlig, sier kjøttprodusenten selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går meldte Gilde fra om at 576 kilo salami, som hadde blitt trukket tilbake fra markedet på grunn av E. coli-mistanke, hadde blitt sendt ut til butikker på Østlandet ved en feil.

I dag kunne imidlertid Gilde melde om at tabben hadde et enda større omfang.

– Ved en utilgivelig glipp har Gilde i dag kartlagt at det er totalt 1.400 kilo spekepølser som er sendt ut i østlandsmarkedet. Dette er direkte pinlig, samtidig som det er viktig for oss å påpeke at det ikke er påvist E. coli O103 i noen av disse produktene, sier kommunikasjonsdirektør i Gilde, Nina Sundqvist.

Det var 7. april at fårepølse merket med LOT 6095, Salami med hvitløk merket LOT 6083 og 6084, samt salami merket LOT 6112 ble trukket tilbake for å destrueres.

Årsaken var at de var produsert ved anlegget i Sogndal i samme tidsperiode som morr-pølsene hvor det er påvist E. coli O103.

Gilde, som nå har tilbakebetalt produktene fra butikker på Østlandet, har torsdag kartlagt hva som skjedde. Selskapet skylder på menneskelig svikt. (ANB)