Gildes mareritt

Dersom smittesporene leder tilbake til kjøttråvarene, vil E.coli-marerittet bli enda større for Gilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå jobber Mattilsynet med prøver av produksjonslokalene i Terina Sogndal. De sjekker over 40 forskjellige råvarer, ingredienser og tilsetningsstoffer, for å finne årsaken til at 14 barn fikk akutt nyresvikt. De ønsket også å ta avføringsprøver av de ansatte, men de nektet. Marerittet blir fullkomment om sporene av E.coli o103 finnes i kjøttråvarene.

Kompleks kjøttjakt

-  Dersom vi sporer E.coli-bakterien tilbake til kjøttråvarene, vil det gi et mer komplekst arbeid enn om vi finner det de andre stedene, sier regiondirektør Karina Kaupang ved Mattilsynet for Oslo, Akershus og Østfold.

Gilde Birkebeiner Sognemorr, der Folkehelseinstituttet har påvist den aggressive E.coli-bakterien, inneholder 20 forskjellige kjøttråvarer, som alle kommer fra et stort antall slakterier og gårder.

-  Det er også fare for at E.coli o103-bakterien kan etablere seg i besetningen den stammer fra, slik at det må iverksettes nedslakting og desinfisering, sier Kaupang.

Derfor er det helt avgjørende at de klarer å finne det aktuelle slakteriet eller gårdsbruket.

Informasjonsnekt

Både Gilde og Mattilsynet nekter å oppgi oversikten over hvilke leverandører og slakterier som leverer varene som brukes i den infiserte pølsa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer